9 motive pentru a păstra întotdeauna un borcan cu ulei de arbore de ceai în trusa de prim ajutor

9 motive pentru a păstra întotdeauna un borcan cu ulei de arbore de ceai în trusa de prim ajutor

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 March 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Uleiul de arbore de ceai are un spectru larg de acțiune, este cel mai puternic antiseptic, deoarece are proprietăți antivirale, antibacteriene și antifungice. Din acest motiv, este adesea folosit ca remediu natural pentru prevenirea infecțiilor, vindecarea rănilor minore, veziculelor și arsurilor.

Când utilizați ulei de arbore de ceai, trebuie să monitorizați cu atenție concentrația acestuia. De exemplu, o soluție de 5% de ulei esențial este bună pentru tratarea acneei, iar o soluție de 10% este grozavă pentru picioarele transpirate.

Trebuie amintit că înainte de a începe tratamentul, este necesar să aplicați o cantitate mică de ulei de arbore de ceai pe o zonă mică a pielii pentru a verifica reacția organismului la acesta.

Dacă se observă roșeață, arsură sau alte iritații ale pielii, uleiul trebuie diluat sau nu trebuie folosit deloc.

Aplicarea uleiului de arbore de ceai

1. Pentru tratamentul acneei

Utilizați ulei cu concentrație de 5%. Se amestecă 5 părți ulei și 95 părți apă. Masați soluția în pielea feței dimineața și seara.

2. Antiseptic

Uleiul de arbore de ceai vindecă eficient rănile mici, inflamațiile, tăieturile mici, erupțiile cutanate cu herpes. Pentru un astfel de tratament, nu este necesar să se facă o soluție specială. Doar masați câteva picături de ulei pe zona afectată. Pentru această procedură, trebuie utilizat ulei cu o concentrație de 5%.

3. Când se tratează o ciupercă

Aplicați 2-3 picături de ulei pe zona afectată de ciupercă a unghiei. Ungeți bine suprafața unghiei și sub ea. O astfel de procedură trebuie făcută o dată pe zi.

4. Pentru un păr sănătos

Uleiul de arbore de ceai are un efect bun asupra stării foliculilor de păr. Șamponul cu 5% conținut de ulei vă va ajuta să scăpați de mătreață și păduchi.

5. Pentru relaxare

Uleiul are un efect excelent asupra psihicului uman. O baie cu adaos de 8-10 picături de ulei de arbore de ceai vă va ajuta să vă relaxați, să vă ameliorați anxietatea și să vă îmbunătățiți performanța.

6. În caz de angină

Pregătiți o oală sau un bol mare cu 1 litru de apă fierbinte. Adăugați 2-3 picături de ulei de arbore de ceai în apă, aplecați capul deasupra aburului și puneți un prosop. Respirați adânc timp de 5-10 minute. Deja după prima procedură, inflamația gâtului va scădea. De asemenea, acest tratament este excelent pentru curățarea sinusurilor.

7. Pentru mușcături de insecte

Pentru a dezinfecta rana, a reduce durerea și a preveni mâncărimea, aplicați o soluție generoasă de ulei de arbore de ceai 5% pe înțepăturile de insecte. Aplicați un mic bandaj pentru a împiedica evaporarea uleiului. Faceți această procedură de 2 ori pe zi. Și până la sfârșitul primei zile vei simți ușurare.

8. Pentru tratamentul lichenului

Utilizați ulei de arbore de ceai 5%. Aplicați 3-4 picături pe zona afectată a pielii. Faceți această procedură de 2-3 ori pe zi. Cel mai bine este să folosiți un bandaj pentru a împiedica evaporarea uleiului.

9. Ca dezinfectant

Uleiul de arbore de ceai poate fi folosit ca produs de îngrijire la domiciliu. Într-o sticlă cu pulverizare, amestecați 120 ml de oțet cu 700 g de apă, apoi adăugați aproximativ 10 picături de ulei de arbore de ceai. Această soluție este excelentă pentru combaterea mucegaiului în baie și chiar și pentru curățarea oglinzilor și a geamurilor, deoarece se usucă rapid fără a lăsa urme.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!