9 moduri surprinzătoare în care poți folosi aspirina pe care probabil nu le știai

9 moduri surprinzătoare în care poți folosi aspirina pe care probabil nu le știai

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 November 2022 in CuriozitățiSfaturi si Trucuri

Încă din secolul al V-lea, acidul salicilic a fost folosit pentru ameliorarea durerii și inflamațiilor, precum și în tratamentul bolilor de inimă și prevenirea cheagurilor de sânge. În zilele noastre, acidul salicilic este componenta principală a aspirinei. Cu toate acestea, există multe moduri prin care puteți folosi acest medicament, pe care nu le știm sigur.

Iată 9 situații în care aspirina va fi de ajutor:

1. Este bună în caz de mușcături și înțepături de insecte.

Pentru a calma inflamația și mâncărimea în cazul mușcăturilor sau înțepăturilor de insecte, umeziți foarte puțin o pastilă de aspirină și frecați înțepătura cu aceasta. Nu uitați că ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră dacă sunteți alergic la înțepăturile de albine.

2. Uscă acneea.

Chiar și după faza de îmbătrânire, oamenii pot avea uneori coșuri, dar acestea pot fi uscate eficient datorită acidului salicilic din aspirină. În primul rând, trebuie să zdrobiți tableta și să o umeziți cu o cantitate mică de apă. În al doilea rând, aplicați această pastă pe coș și lăsați-o să acționeze câteva minute. La final, spălați cu apă și săpun. Roșeața va fi îndepărtată, iar coșul va dispărea treptat.

3. Poate întineri aspectul tenului

Acidul salicilic din aspirină tratează roșeața, petele și punctele negre și, de asemenea, îndepărtează celulele moarte ale pielii și excesul de uleiuri. Pentru a profita de beneficiile acidului salicilic, trebuie să zdrobești cinci tablete de aspirină și apoi să le amesteci cu un sfert de cană de apă și o linguriță de miere. Când este gata, aplicați pur și simplu amestecul pe ten și lăsați-l să acționeze timp de 10 minute. Clătiți cu apă caldă la sfârșit. Dacă folosiți această mască mai des, toate problemele pielii vor dispărea și în plus tenul va arăta mai tânăr.

4. Tratează veziculele dure.

Pentru a trata veziculele, mai întâi trebuie să zdrobiți 5 tablete de aspirină, apoi să le amestecați cu suc de lămâie și jumătate de linguriță de miere. Aplicați pasta pe veziculele tari și înfășurați piciorul într-un prosop cald. După aceea, acoperiți totul cu folie alimentară. După 10 minute îndepărtați folia și prosopul, iar efectele vă vor surprinde!

5. Elimină mătreața.

Pentru a elimina mătreața, trebuie să zdrobești 2 tablete de aspirină până faci o pulbere fină pe care o adaugi în câteva picături de șampon. Spălați prima dată părul cu acest amestec, lăsați câteva minute, apoi clătiți și vă spălați cu șampon normal. Această combinație tratează și previne eficient mătreața.

6. Elimina petele de la transpirație.

Este uimitor cum acest truc simplu te poate ajuta să scapi de petele de pe haine. Pur și simplu zdrobiți câteva tablete de aspirină și le adăugați la jumătate de pahar de apă. După aceea, înmuiați partea pătată a hainei în amestec și lăsați-o așa câteva ore.

7. Reface culoarea parului

Dacă părul tău este vopsit în culori deschise, atunci, din păcate, apa cu clor îi poate deteriora grav. Cu toate acestea, vă puteți readuce strălucirea și volumul părului dacă dizolvați 8 aspirine într-un pahar cu apă caldă și masați soluția pe păr. Ar trebui să lăsați soluția să acționeze aproximativ 10-15 minute.

8. Curăță grăsimea de pe vase.

Dacă nu reușiți să scoateți petele de grăsime de pe vase, atunci amestecă câteva aspirine zdrobite și puțină apă. Spălați vasele cu acest amestec, iar rezultatele vor fi uimitoare!

9. Aspirina va ajuta plantele să reziste mai mult.

Dacă vrei ca plantele tale decorative să trăiască mai mult, trebuie să adaugi o pastilă de aspirină zdrobită în apa cu care le uzi, iar acest lucru va întârzia ofilirea acestora. După aceea, poți fi sigur că vor trăi mai mult.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!