9 lucruri pe care trebuie sa le intelegi si sa le aplici daca vrei sa fii o persoana inteleapta

9 lucruri pe care trebuie sa le intelegi si sa le aplici daca vrei sa fii o persoana inteleapta

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 November 2018 in Dezvoltare Personala

“Primul pas pe care trebuie sa il faci ca sa obtii tot ce vrei de la viata este asta: Hotaraste-te ce vrei.” – Ben Stein

9 lucruri pe care trebuie sa le intelegi despre viata:

1. Esti responsabila pentru tot ceea ce ti se intampla

Inceteaza sa mai dai vina pe alti oameni pentru tot ceea ce ti se intampla. Doar tu esti responsabila pentru ceea ce simti sau ceea ce faci, asa ca invata sa fii mai matura si sa iti asumi responsabilitatea pentru propria viata.

2. Trebuie sa crezi in tine si in fortele proprii

Odata ce ai descoperit ca doar tu esti singura responsabila pentru tot ceea ce ti se intampla, vei invata sa crezi mai mult in tine si in fortele proprii. Afirmatiile pozitive te vor ajuta sa obtii orice iti doresti in viata. Mai mult decat atat, vei avea abilitatea sa gasesti solutii la toate problemele care apar.

3. Intelepciunea se castiga in timp

Indiferent cu cine interactionezi, este esential sa inveti sa asculti persoana din fata ta. Intelepciunea se castiga in timp si sunt momente in care cel mai bine este sa nu faci nimic. Analizeaza ce se intampla in jurul tau si nu iti pierde timpul si energia cu discutii inutile.

4. Curiozitatea te ajuta sa evoluezi

Societatea din ziua de azi ne forteaza sa ne expunem la tot felul de situatii si scenarii care nu ne fac bine, insa curiozitatea te ajuta sa evoluezi. Nu ezita sa inveti mereu lucruri noi, sa iti pui intrebari si sa cauti raspunsuri care te vor ajuta sa descoperi lucruri frumoase despre tine.

5. Resentimentele nu te ajuta sa fii fericita; sa ierti nu costa nimic

Sunt persoane care au resentimente puternice si sunt influentate de gandurile negative pe care le au, insa puterea de a ierta te ajuta sa evoluezi si sa fii fericita. Pe lista cu adevaruri despre viata se afla si puterea de a constientiza ceea ce simti si dorinta de a merge mai departe chiar si atunci cand intreaga ta fiinta iti spune contrariul.

6. Cateva minute petrecute in natura te incarca cu energie pozitiva

Sa petreci 20 de minute in natura te ajuta sa te eliberezi de stres, sa renunti la gandurile negative si sa te relaxezi. Vei avea mai multa creativitate si mai multa putere de concentrare. Rezerva-ti doar cateva minute pe zi si vei observa ca te vei simti mai bine.

7. Este mult mai usor sa faci fiecare lucru pe rand

In loc sa te pierzi in detalii si sa iti asumi foarte multe responsabilitati inutile, este mult mai usor sa faci fiecare lucru pe rand. Vei avea mai multa putere de concentrare si vei observa mai usor orice este important.

8. Viata este prea importanta pentru a fi luata in serios

Te intrebi care sunt acele adevaruri despre viata pe care ar fi trebuit sa le stii in tinerete? Viata este prea importanta pentru a fi luata in serios! Invata sa traiesti din plin fiecare zi din viata ta, zambeste, bucura-te de orice experienta si nu ezita sa iti folosesti la maximum imaginatia.

9. Singura ta obligatie este sa traiesti viata pe care ti-o doresti

Cu totii avem momente de indoiala, insa nu trebuie sa te demoralizezi si nici sa te lasi influentata de alte persoane. Singura ta obligatie este sa traiesti viata pe care ti-o doresti. Doar tu ai puterea sa faci ceea ce iti place, sa ai o experienta frumoasa si sa iti mentii sanatatea psihica. Ai puterea sa traiesti asa cum vrei, nimeni si nimic nu trebuie sa schimbe acest lucru!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!