9 lucruri pe care nu trebuie să le faceți pentru a avea o viață fericită

9 lucruri pe care nu trebuie să le faceți pentru a avea o viață fericită

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 October 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitateSfaturiViata

Strămoșii noștri respectau multe superstiții în viața de zi cu zi, deoarece credeau că sărăcia poate fi alungată din casă, iar în locul ei va veni dragostea și înțelegerea.

Prin urmare, iată care sunt principalele lucruri pe care nu trebuie să le faci:

1. Nu trebuie să treceți lucrurile peste prag

Un prag este ca un fel de portal prin care energia pozitivă sau negativă poate pătrunde în casă. Se crede că nu este bine să treceți lucruri, bani sau alimente peste prag. Cel mai bine este ca persoana să treacă pragul cu aceste lucruri în mână.

2. Nu trebuie să te împiedici de prag

Acest lucru prevestește lucruri negative, în cea mai mare parte se referă la familiile tinere. Se crede că, dacă cineva se împiedică la intrarea în casă, nu va putea fi fericit în acea casă.

3. Nu trebuie să vărsați sare și zahăr

În zilele noastre, sarea și zahărul pot fi cumpărate din orice magazin, costul este mic, iar cantitatea este practic nelimitată. Dar, cu mult timp în urmă, nu era deloc ușor să găsiți aceste produse, așa că erau mult mai apreciate. Și dacă cineva a vărsa sarea sau zahărul, acest lucru ducea la certuri, probleme și scandaluri.

4. Nu trebuie să spargi sticla

Există multe superstiții despre sticle. Dacă o sticlă se spărgea în casă, locuitorii aveau ghinion și probleme. De asemenea, casele nu au fost niciodată construite cu geamuri orientate spre nord. Se credea că o familie nu ar putea trăi niciodată fericită într-o astfel de locuință.

5. Nu trebuie să țineți oglinzi în bucătărie

Oglinda a fost întotdeauna considerată un obiect mistic. Oamenii se temeau de ele, deoarece ghicitoarele le foloseau pentru diferite ritualuri. Prin urmare, oglinzile nu erau niciodată puse în bucătărie, deoarece toată lumea credea că spiritele rele ar putea pătrunde într-o persoană dacă aceasta se privea în timp ce mănâncă.

6. Nu trebuie să ții obiecte de origine animală în dormitor

Se spune că nu este bine să pui obiecte de origine animală în dormitor, cum ar fi animale împăiate, covoare din blănuri de animale, coarnele animalelor, pentru că acestea atrag violență și conflicte în familie.

7. Nu trebuie să accepți un animal pe gratis

Animalele simbolizau fericirea și norocul. Dar animalele nu pot fi acceptate ca și cadou, trebuie neapărat să dai o anumită sumă de bani pe ele. Chiar dacă suma este mică, este important să oferi ceva celuilalt, pentru ca animalul să nu sufere de anumite boli în viitor.

8. Nu trebuie să mături peste picioarele unei fete tinere

Potrivit multor superstiții, nu ar trebui să mături picioarele unei fete tinere, nemăritate. Se spune că dacă faci acest lucru, îi vei lua norocul fetei, iar aceasta ar putea rămâne nemăritată sau ar putea avea probleme în viitoarea căsnicie.

9. Aveți grijă cum măturați casa

Era considerat un semn rău dacă proprietarii casei măturau praful spre interiorul camerei. Acest lucru ar putea aduce necazuri și eșecuri. Murdăria ar trebui să fie mereu îndreptată spre ieșirea din încăpere sau spre pragul casei pentru a scăpa de negativitate.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!