9 lecții de viață puternice, învățate de la un călugăr taoist

9 lecții de viață puternice, învățate de la un călugăr taoist

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 January 2021 in Dezvoltare PersonalaSfaturiSpiritualitate

Iată 9 lecții de viață de la un călugăr taoist:

1. Continuă să încerci până reușești.

Cea mai importantă lecție din viață a vizat necesitatea de a face măcar trei încercări înainte de a înceta să mai încerci și de a merge mai departe.

Călugărul a spus, de asemenea, că, chiar și după multe încercări nereușite, trebuie să cauți în continuare alte modalități. Dacă nu renunți, vei obține în cele din urmă ceea ce vrei, trebuie doar să ai încredere în tine și în puterile tale.

2. Numai tu știi răspunsul la întrebare

Strategia predării monahale a presupus refuzul profesorului de a da răspunsuri directe la întrebările elevilor. Un proverb mai vechi spune: „Profesorul deschide ușile doar, dar elevul trebuie să intre singur în ele”.

Și în vechiul proverb al călugărilor taoisti se spune: „Sculptând o masă dreptunghiulară, profesorul îi arată elevului cum să facă primul dintre colțuri. Și studentul trebuie să înțeleagă cum să le facă pe celelalte trei.” Astfel, călugării pregătesc studenții pentru a găsii soluții la problemele vieții.

3. Eșecurile te fac mai puternic

Dacă te stresezi de fiecare dată când dai greș, încearcă să meditezi pentru a te calma. Astfel vei vedea eșecurile ca pe o oportunitate de a învăța și de a te pregăti mai bine. Depășind dificultățile și eșecurile, o persoană se cunoaște pe sine și își dă seama de ceea ce îi lipsește pentru a deveni și mai puternică.

4. Când începi să meditezi, vei descoperi egoismul gândirii.

Ego-ul nostru este realizat prin comparație. De exemplu, atunci când te compari cu colegii tăi și te învinovățești dacă câștigi mai puțin decât ei. Dacă te învinovățești constant, acest lucru poate duce la anxietate și depresie.

După ce începi să meditezi, vei începe să renunți la această gândire, de a te compara constant cu cineva. Odată ce începi să meditezi, vei putea să-ți descoperi adevărata identitate și vei înceta să te mai compari cu alte persoane.

5.Trebuie să ai răbdare indiferent de situație

Călugărul, pentru a-i învăța pe alții să aibă răbdare, s-a lăsat mereu așteptat și apoi s-a comportat ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. La început, acest lucru enerva pe toată lumea, dar cu timpul a început să îi afecteze din ce în ce mai puțin, ca multe alte lucruri din viața lor. Acum toți spun că rareori îi mai supără ceva. Răbdarea este darul păcii interioare.

6. Nu lăsa părerea altor persoane să te influențeze 

A sta singur la masă într-un restaurant este ciudat la început. Îți faci griji tot timpul, te simți inconfortabil privind alte persoane care stau la masă împreună cu cineva. Dar, în realitate, nu vei fi niciodată fericit dacă ții cont de părerea altcuiva! Trebuie să faci mereu ceea ce îți dorești, nu lăsa părerea celorlalți să stea în calea fericirii tale.

7. Fericirea are atât o natură internă, cât și una externă.

Am aflat asta de la un doctor. Lucrând la formarea fericirii sale, medicul și-a îmbunătățit astfel starea emoțională, ridicând starea de spirit a tuturor celor din jur.

Trebuie să ne creăm propria fericire și apoi să o împărtășim cu toată lumea cu care intrăm în contact. Am auzit adesea cuvintele unui călugăr: „Toată lumea din această viață are o misiune sau un scop”. Găsiți fericirea în interior și viața voastră exterioară va fi plină de sens.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!