9 cadouri pentru creier, de care acesta are nevoie în fiecare zi

9 cadouri pentru creier, de care acesta are nevoie în fiecare zi

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 April 2024 in Dezvoltare PersonalaRemedii NaturisteSanatate

Planuri, situații stresante, termene limită… toată agitația vieții de zi cu zi se abate asupra creierului nostru. Pentru a face față acestui ritm alert, trebuie să avem grijă de creier la timp. Cum putem face asta? Folosind cel puțin una dintre cele 9 modalități de a-l răsplăti pentru munca grea:

1. Puțină creativitate înainte de culcare

Ai avut o zi grea? Desenează ceva înainte de a te culca. Lucrul manual înainte de culcare nu ajută doar la destindere și la relaxarea creierului după o zi de muncă, ci și la stimularea activității creative a acestuia.

2. Fi optimist

Gândirea pozitivă este necesară creierului nostru pentru a menține o activitate mentală eficientă, dar și pentru a fi fericiți. Atitudinea optimistă contribuie la descoperiri noi, idei și posibilități, ajută la dezvoltarea personală și furnizează o motivare excelentă pentru a progresa.

3. Un pui de somn în timpul zilei

Toți am auzit despre beneficiile unui pui de somn după-amiaza. Iată de ce: această formă de resetare nu numai că reîmprospătează energia fizică, ci și activitatea creierului, îmbunătățește memoria și ridică starea de spirit.

Doar 30 minute de somn pot schimba pentru totdeauna rutina ta de la lucru și de acasă. După ele, vei aborda sarcinile cu un plus de energie și idei proaspete.

4. Activități fizice

Exercițiile cardio sunt esențiale pentru creierul tău! Alergatul, mersul pe jos sau înotul nu ajută doar la îmbunătățirea stării tale fizice, ci și la “antrenarea” creierului, sporind activitatea mentală. Doar 15-30 de minute de exerciții zilnic (inclusiv plimbări pe jos) sunt un elixir real pentru un creier epuizat.

5. Nu renunța la pix și hârtie

Datorită calculatoarelor, tabletelor, telefoanelor și altor gadgeturi, majoritatea dintre noi folosesc din ce în ce mai rar un pix și hârtia. E o greșeală! Studiile arată că folosirea unui caiet și a unui stilou stimulează activitatea creierului, îmbunătățind eficiența acestuia. De asemenea, în acest fel vei putea lucra și la caligrafia ta.

6. Ia vitamine

În fiecare zi îți încarci creierul cu noi sarcini, așa că nu uita să-ți hrănești organismul cu substanțe nutritive, în primul rând vitamine.

Ajustează-ți alimentația și asigură-te că primești regulat vitamine din grupa B, vitamina C, D, E și P. Acestea vor stimula activitatea zilnică a creierului, îmbunătățind memoria pe termen scurt și lung și va ajuta la creșterea inteligenței.

7. Învață bazele unei limbi străine

Aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a stimula creierul și de a-l răsplăti pentru eforturile sale. Învățarea unei limbi străine este o excelentă provocare pentru creier, care dezvăluie resursele și posibilitățile sale ascunse. Nu este nevoie să plătești anumite cursuri pentru asta, poți folosi materialele gratuite de pe internet pentru a învăța o limbă străină.

8. Renunță la multitasking

Dacă vrei să fii cât mai productiv, solicită-ți creierul cu o singură sarcină la un moment dat. Doar în acest mod el poate funcționa cel mai eficient. Poate părea dificil în ritmul modern, dar răspunsul este simplu: creează un plan de lucru și abordează sarcinile în ordine. Astfel, vei realiza mult mai mult și te vei simți mai puțin obosit.

9. Jocurile de cuvinte

În afară de faptul că această activitate îmbunătățește starea de spirit, jocurile de cuvinte sunt foarte benefice pentru activitatea cerebrală. Studiile arată că jocurile de cuvinte, cum ar fi “Scrabble”, cresc IQ-ul și inteligența creierului.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!