9 alimente alcaline care te protejează împotriva bolilor de inimă

9 alimente alcaline care te protejează împotriva bolilor de inimă

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 November 2020 in Sanatate

Alimentele pe care le consumați au un efect puternic asupra sănătății dumneavoastră.

Consumul de alimente mai alcaline poate ajuta la o sănătate mai bună. Cea mai mare cantitate de substanțe alcaline se găsesc în fructe și legume.

Așadar, consumând alimente alcaline, nu numai că vei deveni mai sănătoasă, dar vei pierde și în greutate.

1. Avocado.

Avocado ajută la absorbția nutrienților din fructe și legume, întărește inima și controlează nivelul colesterolului. De asemenea, conține fibre și acizi grași mono nesăturați.

2. Bananele.

Bananele echilibrează nivelul zahărului din sânge, protejează inima și îmbunătățesc digestia. Sunt bogate în fibre, nutrienți, vitamine B, magneziu și potasiu.

3. Conopida.

Conopida îmbunătățește sănătatea inimii și are proprietăți antiinflamatorii. Doar o porție de conopidă oferă 77% din necesarul zilnic de vitamina C.

4. Pepene galben.

Pepenele galben ajută la curățarea organismului de toxine și menține nivelul de hidratare dorit.

5. Ulei de măsline.

Uleiul de măsline ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și reduce riscul bolilor de inimă. Conține vitamina E, antioxidanți și acizi grași mono nesăturați.

6. Spanacul.

Spanacul curăță corpul de radicalii liberi, întărește inima și îmbunătățește memoria. În plus, spanacul stimulează creierul.

7. Quinoa.

Quinoa este bogată în proteine ​​și are de două ori mai multe fibre, precum și magneziu, mangan, lizină și riboflavină în comparație cu alte cereale.

8. Sfecla roșie.

Sfecla roșie îmbunătățește circulația sângelui și asigură funcționarea corectă a inimii, îmbunătățește funcția imună și elimină radicalii liberi.

9. Lămâile

Conțin vitaminele E, A, C, B6 și minerale importante, inclusiv calciu, zinc, cupru, potasiu și riboflavină. Consumul regulat de lămâie poate reduce riscul de accident vascular cerebral și poate întări rinichii.

Ține cont că o alimentație sănătoasă te ajută să ai o vibrație energetică mai puternică, de asta îți recomandăm să adopți o dietă variată. Pentru orice probleme de sănătare nu ezitați să contactați un medic specializat în afecțiunea dumneavoastră!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!