Image

8 vitamine esențiale pentru femei care nu ar trebui să lipsească din alimentație, mai ales după 40 de ani

Publicat de Patricia Esca pe 19 November 2020 in Lecții de viațăSanatate

Pentru a păstra sănătatea, este important ca femeile să consume cantități suficiente de vitamine. Cum să ne dăm seama care dintre ele sunt cele mai necesare și în ce produse să le căutăm.

Vitamina B6.

Această vitamină ajută la reglarea cantității de hormoni, întărește sistemul imunitar, normalizează metabolismul și îmbunătățește funcția creierului.

Căutați vitamina B6 în pâine, cereale, carne, banane și avocado. Dacă adăugați în mod regulat aceste alimente în dieta dvs., nu ar trebui să vă fie frică de deficitul de vitamine.

Vitamina A.

Vitamina A este importantă pentru oasele și țesuturile moi, cantitatea sa din organism afectând, de asemenea, starea pielii și a dinților.

Mai mult, este o vitamină foarte importantă pentru femei deoarece îmbunătățește vederea și întărește sistemul imunitar. Vitamina A se găsește cel mai mult în: morcovi, lapte, gălbenuș de ou, portocala, pepene galben si pepene verde.

Vitamina B9.

Reduce riscul de cancer ovarian și de sân și este, de asemenea, necesar pentru femeile gravide, deoarece reduce probabilitatea de a avea un copil cu diferite defecte de dezvoltare.

Citeste si  Starea pielii feței este redată de starea creierului. Nouă sfaturi pentru o piele tânără și un creier sănătos, oferite de un neurofiziolog

Pentru a completa deficiența de acid folic, trebuie să mâncați mai multe verdeață și legume verzi (pătrunjel, țelină, spanac, varză), precum și roșii, leguminoase, nuci, sfeclă, banane, drojdie, cartofi, gălbenuș de ou.

Vitamina B7.

Este una dintre cele mai importante substanțe implicate în metabolism. B7 reglează nivelul zahărului din sânge, ajută la ameliorarea durerilor musculare și este implicat în transportul dioxidului de carbon.

Biotina susține funcționarea sistemului nervos, participă la sinteza acizilor grași și afectează starea pielii, a unghiilor și a părului. Vitamina B7 se găsește în ficatul de vită, banane, mazăre, orez brun, pește de mare, lapte, ouă (gălbenușuri), pătrunjel, mere, portocale.

Vitamina E.

Această vitamină, un antioxidant, este una dintre cele mai importante pentru sănătatea și frumusețea femeilor. El este cel care încetinește procesul de îmbătrânire, ajută creșterea părului și a unghiilor și refacerea pielii și a țesuturilor.

Consumați alimente precum ulei, nuci, mazăre, hrișcă și fasole pentru a obține suficientă vitamina E.

Citeste si  15 alimente care te pot scăpa de durerea articulară și îți întăresc oasele

Vitamina C.

Această vitamină utilă pentru femei ajută nu numai la întărirea sistemului imunitar, ci și la îmbunătățirea funcționării intestinelor, a stării pielii, a dinților și a părului.

Dacă părul îți cade și pielea devine uscată și iritată, caută alimente bogate în vitamina C: citrice, kiwi, broccoli, coacăz negru.

Vitamina D.

Vitamina D este importantă în special pentru fetele care suferă de simptome ale sindromului premenstrual, deoarece le poate ameliora. De asemenea, această vitamină întărește oasele, previne osteoporoza, cancerul de colon, reumatismul.

Laptele, peștele și ouăle sunt bogate în vitamina D, așa că adăugați-le în meniul dvs., mai ales iarna. Vara, soarele ne oferă o vitamină utilă femeilor.

Vitamina B12.

Formarea acizilor nucleici, asimilarea aminoacizilor, procesele de hematopoieză, biosinteza învelișului protector al fibrelor nervoase nu se pot lipsi de vitamina B12.

Datorită lui, sistemul de coagulare a sângelui este stimulat, nivelul colesterolului este redus. B12 se găsește numai la produsele de origine animală: păsări de curte, măruntaie (ficat, inimă), fructe de mare, pește de mare, ouă.

Citeste si  11 utilizări ale castravetelui în viața de zi cu zi!

Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!