8 trucuri simple Zen pentru a elimina stresul și a vă schimba viața în bine

8 trucuri simple Zen pentru a elimina stresul și a vă schimba viața în bine

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 December 2020 in SfaturiSpiritualitateViata

Chiar dacă nu ne place asta, stresul face parte din viața noastră de zi cu zi. Nu există nicio modalitate de a scăpa de el complet, dar există modalități de a reduce efectele stresului asupra sănătății noastre fizice și mentale.

Acestea sunt tehnici destul de simple iar urmându-le, veți începe în curând să vă simțiți mult mai bine.

1. Fii singur cu tine

Alte persoane sunt adesea sursa de stres și haos din viața ta. Cu cât sunt mai mulți oameni în jurul tău, cu atât aduci mai mult stres în viața ta.

Asigurați-vă că puteți sta deoparte un moment din zi în care puteți fi singur cu voi înșivă. Faceți exerciții de respirație și practicați meditația.

2. Fii răbdător și rațional.

În momente în care viața ta devine prea haotică, încercați să nu vă pierdeți răbdarea sau să vă panicați. Este recomandat să planificați lucrurile în avans pentru ziua următoare.

Începeți simplu. De exemplu, faceți-vă bagajul de călătorie cu câteva zile înainte de călătorie, pregătiți-vă hainele pentru ziua de mâine, de seara și așa mai departe.

3. Fa-ti timp pentru activitatea fizica

Exercițiul este benefic nu numai pentru sănătatea fizică, ci și pentru sănătatea mintală. Creierul calmează și revigorează. Data viitoare când mergi la plimbare, amintește-ți că acest lucru te va ajuta și să-ți găsești liniștea interioară.

4. Rămâneți optimist

Trucul este să împiedicați frica și furia să nu vă copleșească. Când toate lucrurile merg prost, este ușor să te descurajezi. Cu toate acestea, nu te ajută în niciun fel pe tine sau pe oamenii din jurul tău.

Nu lăsa furia și supărarea să te stăpânească. Calea mai dificilă este întotdeauna grea, dar merită.

5. Nu uitați să vă odihniți

Dacă ești prea dur cu tine, atunci stresul, într-un fel sau altul, va intra în control asupra ta. Uneori trebuie să vă permiteți să vă relaxați. De exemplu, vizionarea unui serial de comedie sau comandarea unui desert la care te gândești de zile întregi.

Dacă nu vă permiteți să vă relaxați, veți fi întotdeauna pe punctul de a vă îmbolnăvi. Cu siguranță nu vă va face bine!

6. Nu-ți nega emoțiile

Dacă suprimați emoțiile și tăiați toate modurile în care le-ați putea exprima, acestea nu vor dispărea nicăieri. Vor aștepta un motiv să se elibereze, iar acest lucru se poate întâmpla într-o formă destul de urâtă.

Primul pas spre a face față emoțiilor și sentimentelor este să le recunoașteți. După ce faceți acest lucru, puteți determina cauza apariției lor și, prin urmare, nu vă lăsați cuprinși de negativitate.

7. Fii deschis la schimbare

Oricât ai încerca să planifici lucrurile pentru viitor, nu vor ieși mereu exact așa cum ți-ai dorit. Fii suficient de flexibil.

Dacă nu puteți realiza ceva sau planurile dvs. suferă modificări, acceptați-le. Căutați întotdeauna alternative și noi oportunități. Nu vă permiteți să vă prindeți atât de mult de cum și ce ar trebui să fie încât să nu vedeți și alte moduri.

Fii deschis la schimbare. Dacă ceva nu se realizează, nu o luați prea personal. Uneori, deciziile luate spontan dau rezultate mult mai bune decât planurile inițiale.

8. Fii recunoscător

Unul dintre principiile fundamentale ale Zen este să fii recunoscător pentru tot ceea ce ai. De îndată ce vă dați seama de acest lucru, veți începe să apreciați mai mult viața, veți deveni o persoană mai deschisă și, în cele din urmă, respirați liniștiți.

Împărtășiți și celorlalți aceste sfaturi Zen, pentru ai ajuta și pe ei! Vă mulțumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!