8 sfaturi care ne învăță să nu mai punem totul la inimă și să devenim mai calmi

8 sfaturi care ne învăță să nu mai punem totul la inimă și să devenim mai calmi

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 August 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Să nu mai pui totul la suflet poate fi o provocare pentru mulți oameni, dar este posibil să înveți să gestionezi emoțiile și să creezi o perspectivă mai echilibrată asupra lucrurilor. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta în acest sens:

1. Oprește-te imediat ce simți un val emoțional.

Nu vei putea evalua obiectiv situația în acest stadiu. Poate că nu ai motive să te îngrijorezi. Nu trage concluzii pripite. Dă-ți un pic de timp și concentrează-te pe altceva. Apoi, evaluează totul cu mintea limpede. Nu ești profet, așa că nu poți ști dinainte ce gândește sau ce vrea să facă o altă persoană. Iar această necunoaștere poate duce la acțiuni greșite și poate distruge orice relație.

2. Învață să primești critici.

Indiferent dacă accepți critica sau nu, încearcă să îi asculți pe alții cu calm – nu e dificil. Nu te supăra pe ce spun ceilalți. Uneori, ceea ce spun ei poate fi corect și merită atenție. În orice caz, ceilalți pot spune orice, dar tu decizi dacă accepți sau nu. Tu ești cel care decide, nimeni nu poate să te oblige.

3. Nu încerca să fii bun cu toată lumea.

Oricât am dori asta, nu este posibil. În caz contrar, vei simți o dezamăgire foarte neplăcută. Și, în cele din urmă, vei deveni o persoană ușor de folosit. Păstrează bunătatea pentru cine merită!

4. Familiarizează-te cu tehnici de relaxare.

Yoga, aromaterapia, hobby-uri, meditația – lista este destul de lungă. Fiecare își alege propria metodă. Relaxarea trebuie să fie benefică pentru organism. Oferă câteva minute pe zi pentru sufletul tău și curăță gândurile negative.

5. Împărtășește-ți sentimentele.

Vorbește cu cei apropiați despre tot ce ți se întâmplă, lucruri bune sau rele. Iar dacă simți că nimeni nu te va înțelege, scrie despre asta în jurnalul personal. Astfel, poți analiza propriul comportament și comportamentul celorlalți.

6. Nu ceda apatiei.

Optimismul este ceea ce trebuie să înveți. Învățați să vă așteptați la lucruri plăcute și pozitive de la viață. Dacă vedeți mereu numai negativul, priviți lumea prin ochelari negri. Cine caută, acela găsește. Ce cauți tu?

7. Nu te învinovăți.

Adesea, stresul nu este creat de problema în sine, ci de dialogul intern cu propria persoană. Desigur, trebuie să-ți analizezi pașii, dar prea multă “atenție” acordată acestui aspect va înrăutăți situația.

8. Perfecționismul – o trăsătură periculoasă a caracterului.

Nu împărțiți viața în “negru” și “alb”. Nu căutați relații perfecte sau locuri de muncă perfecte. Dorința de a le atinge nu va duce la nimic. Mai mult, riscați să rămâneți singur pentru tot restul vieții. Perfecționismul este o boală a minții care te împiedică să te bucuri de ceea ce ai și te menține într-o stare constantă de anxietate.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!