8 semne clare că organismul tău suferă de deficiență de magneziu

8 semne clare că organismul tău suferă de deficiență de magneziu

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 October 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Cei mai mulți dintre noi suntem obișnuiți să mâncăm aceeași mâncare zi de zi. Și adesea nu acordăm prea multă atenție prezenței sau absenței nutrienților vitali în alimentele noastre, a căror lipsă poate duce la dezvoltarea multor boli.

Semne ale deficitului de magneziu în organism

Într-adevăr, multe femei suferă de o deficiență de proteine ​​sau de fier, care, într-un fel sau altul, le afectează viața de zi cu zi. Iar acest deficit crește în timp.

Însă același lucru îl putem observa și în cazul unui oligoelement comun precum magneziul. Unele substanțe nu sunt sintetizate de organism și trebuie să provină din alimentație. Magneziul se găsește în multe alimente și este, de asemenea, adăugat la unele alimente intenționat. Sunt disponibile suplimente alimentare și medicamente care conțin magneziu și orotatul de magneziu.

Este un mineral care joacă un rol important în viața organismului, în special în producerea de energie, în funcționarea mușchilor și a nervilor, în întărirea sistemului osos etc. Astfel, îndeplinește multe dintre funcțiile necesare menținerii sănătății organismului.

Vă invităm să înțelegeți ce simptome clasice însoțesc deficitul de magneziu în organism.

1. Crampele musculare

Crampele musculare sunt însoțite de dureri acute care te împiedică să-ți continui activitățile zilnice. S-a demonstrat că suplimentele de magneziu reduc semnificativ apariția convulsiilor, potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA. Acest lucru este valabil mai ales pentru femeile care au avut crampe musculare în timpul sarcinii.

2. Hipertensiune arterială

Hipertensiunea arterială este un semn că inima ta se luptă să facă față stresului. Potrivit Asociației Americane a Inimii, care a făcut un experiment prin care a analizat deficiența de magneziu, s-a dovedit că la pacienții care iau suplimente alimentare cu magneziu, valorile tensiunii arteriale au scăzut semnificativ în comparație cu cei care nu le luau. Asociația recomandă suplimentele de magneziu ca pe un remediu ieftin pentru hipertensiune arterială.

3. Constipație

În cazul constipației, fibrele sunt considerate cele mai bune, dar și magneziul poate rezolva cu succes această problemă. Potrivit Health and Science, magneziul este extrem de important pentru menținerea multor funcții ale corpului. Este necesar să se îmbunătățească funcționarea sistemului digestiv, în special, magneziul stimulează motilitatea intestinală.

4. Sentimente de anxietate

Sentimentul de anxietate este una dintre cele mai neplăcute stări și toți cei care au experimentat-o vreodată încearcă în toate modurile posibile să scape de această stare. În mod uluitor, Psychology Today numește suplimentele de magneziu un adevărat sedativ, deoarece magneziul joacă un rol important în reducerea nivelului de stres. Cu alte cuvinte, stresul mănâncă magneziul, așa că, completarea magneziului în organism ajută la calmare.

5. Aritmie

Magneziul are un efect benefic asupra activității inimii (normalizează ritmul cardiac, îmbunătățește aportul de oxigen etc.). Datorită acestui fapt, preparatele care conțin magneziu ajută la restabilirea ritmului cardiac normal.

6. Tulburări de somn

Tulburările de somn au multe cauze. Însă magneziul este un factor important care îl normalizează. Consumul de medicamente care conțin magneziu sau suplimente alimentare îmbunătățește semnificativ calitatea somnului.

7. Pofta crescută de ciocolată

Ciocolata conține o cantitate mare de magneziu, așa că dacă simți o dorință crescuta de a mânca ciocolata, organismul tau va încerca să o compenseze în acest fel.

8. Luarea anumitor medicamente

Există o serie de medicamente care pot cauza deficit de magneziu. Acestea sunt unele antibiotice, contraceptive, diuretice, medicamente pentru astm și insuficiență cardiacă.

Caracteristici nutriționale pentru deficiența de magneziu

Magneziul, ca și alte oligoelemente, îl obținem din alimente și apă. Acest element sănătos se găsește într-o cantitate destul de mare în alimente precum caju, banane, semințe de dovleac, ciocolată neagră, mazăre, fasole, brânză tofu, crucifere, migdale, alune, nuci.

Detectând din timp deficiența de magneziu, puteți evita multe probleme. Pentru a rezolva problema deficienței sale, trebuie, în primul rând, să consultați un medic. Cel mai probabil veți avea nevoie de o sursă suplimentară de magneziu, deoarece conținutul de magneziu din alimente a scăzut semnificativ în ultimii 50 de ani.

Menținerea unui nivel normal al acestui oligoelement în organism este în multe cazuri cheia bunăstării și performanței tale înalte.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!