8 semne clare ale deficitului de magneziu pe care le resimțim în corp

8 semne clare ale deficitului de magneziu pe care le resimțim în corp

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 January 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Majoritatea dintre noi avem o atitudine relaxată atunci când vine vorba de mâncare. Și de multe ori nu acordăm prea multă atenție prezenței sau absenței în alimentele noastre a substanțelor nutritive vitale, a căror lipsă poate duce la dezvoltarea multor boli.

Semnele deficitului de magneziu în organism

Într-adevăr, multe femei suferă de un deficit de proteine ​​sau fier, care, într-un fel sau altul, le afectează viața de zi cu zi. Iar acest deficit crește doar în timp.

Observăm același lucru cu un oligoelement atât de comun în natură precum magneziul. Magneziul se găsește în multe alimente și se adaugă, de asemenea, în anumite alimente. Există suplimente alimentare cu magneziu și medicamente care conțin magneziu.

Este un mineral care joacă un rol important în funcțiile vitale ale corpului, în special în producția de energie, în funcționarea mușchilor și nervilor, în întărirea sistemului osos etc. Astfel, îndeplinește multe funcții necesare pentru a menține sănătatea corpului.

Vă invităm să aflați care sunt simptomele clasice care însoțesc deficiența de magneziu în organism:

1. Crampele musculare

Crampele musculare sunt însoțite de dureri ascuțite, care vă împiedică să continuați să vă implicați în activități zilnice. Potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA, suplimentele de magneziu au contribuit la reducerea semnificativă a incidenței convulsiilor. Acest lucru este valabil mai ales pentru femeile care au suferit crampe musculare în timpul sarcinii.

2. Hipertensiune arterială

Tensiunea arterială ridicată este un semn că inima ta se luptă să facă față stresului. Potrivit Societății Americane de Cardiologie, un studiul bazat pe mai multe categorii de oameni a scos la iveală informații interesante. S-a constatat că pacienții care luau suplimente de magneziu aveau tensiune arterială semnificativ mai mică comparativ cu cei care nu. Asociația le recomandă ca un remediu ieftin pentru hipertensiunea arterială.

3. Constipație

Când suferim de constipație, ne gândim imediat la fibre, însă și magneziul poate rezolva cu succes această problemă. Potrivit revistei Sănătate și Știință, magneziul este extrem de important pentru menținerea multor funcții vitale ale corpului. Este necesar pentru a îmbunătăți sistemul digestiv, în special, magneziul stimulează motilitatea intestinală.

4. Sentimente de anxietate

Sentimentul de anxietate este unul dintre cele mai neplăcute sentimente și toți cei care l-au simțit-o măcar o dată, au încearcat să scape de el. În mod impresionant, psihologia de astăzi numește magneziul un adevărat sedativ, deoarece magneziul joacă un rol important în reducerea stresului. Cu alte cuvinte, stresul „mănâncă” magneziu, astfel încât alimentarea rezervelor sale în organism ajută la calmare.

5. Aritmie

Magneziul are un efect benefic asupra inimii (normalizează ritmul cardiac, îmbunătățește aportul de oxigen etc.). Datorită acestui fapt, magneziul ajută la restabilirea unui ritm cardiac normal.

6. Tulburări de somn

Tulburările de somn au multe cauze. Dar magneziul este un factor important care îl normalizează.

7. Pofta crescută de ciocolată

Ciocolata conține o cantitate mare de magneziu, așa că dacă simți nevoia de ciocolată, corpul tău încearcă să-și umple deficiența.

8. Luarea anumitor medicamente

Există o serie de medicamente care cauzează deficiența de magneziu. Acestea sunt câteva din categoria antibioticelor, diureticele, medicamente pentru astm și insuficiență cardiacă.

De unde putem completa deficiența de magneziu în mod natural

Magneziul, ca și alte oligoelemente, îl obținem din alimente și apă. Acest element benefic se găsește în cantități mari în alimente precum nucile caju, banane, semințe de dovleac, ciocolată neagră, mazăre, fasole, tofu, legume cu frunze, migdale, arahide și nuci.

Menținerea unui nivel normal al acestui oligoelement în corp în multe cazuri este cheia bunăstării și a eficienței ridicate.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!