8 semne că sunteți epuizat mental și emoțional

8 semne că sunteți epuizat mental și emoțional

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 March 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSanatateViata

Lumea modernă este de așa natură încât îți provoacă foarte mult stres. Uneori ne axăm atât de mult pe rezolvarea problemelor de zi cu zi, încât nici măcar nu observăm când apare epuizarea psihologică și emoțională.

Acest lucru este foarte periculos, deoarece de la epuizare mentală și până la depresie calea este scurtă. Nu lăsa acest lucru să se întâmple! Dacă observi următoarele semne ar trebui să iei măsuri, cum o odihnă lungă sau o deconectare de la tot ce se întâmplă în jurul tău, pentru a-ți putea reîncărca bateriile.

8 semne că ești epuizat psihic și emoțional:

1. Ți-ai pierdut motivația

Înainte nu voiai să trăiești doar o viață monotonă, ci să explorezi în mod activ lumea înconjurătoare. Dar acum nu mai ai motivație nici măcar să te ridici din pat, să nu mai vorbim de muncă. Într-o astfel de situație, mulți încep să se forțeze să facă lucruri, dar ar fi mai corect să ne oprim și să ne odihnim. Când va veni vremea inspirației, motivația te va găsi singură.

2. Te superi ușor

Epuizarea mentală și emoțională te face să reacționezi mai violent. Ți se pare că toată lumea are ceva personal cu tine și fiecare lucru mic te face să-ți pierzi cumpătul. Să nu crezi că acest sentiment va dispărea de la sine. Dacă vrei pace emoțională, trebuie să o creezi. Nu este întotdeauna ușor să găsești timp pentru odihnă, dar este mult mai bine să o faci decât să te descompui complet.

3. Plângi de la orice

La fel ca și sentimentele tale, lacrimile tale sunt pe drum și sunt gata să se scurgă pe obraji în orice moment. Orice cuvânt neglijent din partea altei persoane te face să plângi. Când ești epuizat emoțional, tot stresul cu care te confrunți devin mai profund. Se acumulează în interiorul tău și, în cele din urmă, trebuie să plângi pentru a elibera tensiunea.

4. Ai atacuri de panică frecvente

Ești atât de epuizat mental încât îți este frică de propria umbră. Atacurile de panică și sentimentele de anxietate nejustificate vin aproape în fiecare zi. Încearcă să nu declanșezi această stare. Ține minte că acesta este un semnal de alarmă care te anunță că este timpul să iei o pauză pentru a te recupera.

5. Te enervezi repede

Cu cât încerci mai des să controlezi totul din jurul tău, cu atât viața te enervează mai mult. Ești neputincios și incapabil să faci față vieții tale de zi cu zi. Încearcă să tratezi lucrurile cu calm.

6. Ai insomnie

Unul dintre cele mai proeminente semne de epuizare este insomnia. Gândurile se rotesc constant în capul tău și nu poți opri acest vârtej de gânduri. Devii din ce în ce mai obosit, iar nopțile nedormite sunt o altă cauză a sănătății precare.

7. Te simți amețită

Știința susține că epuizarea ne afectează întregul corp. Când o persoană își epuizează energia, corpul începe să dea semnale de avertizare cum ar fi amețeli și greață.

8. Ești indiferentă

Dacă ai suferit destul de mult, începi să reacționezi cu indiferență la lucrurile care ți se întâmplă. Acesta este unul dintre cele mai grave semne de avertizare ale epuizării morale!

Orice se întâmplă, nu uita, timpul le vindecă pe toate.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!