8 semne că corpul tău are un conținut scăzut de magneziu

8 semne că corpul tău are un conținut scăzut de magneziu

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 November 2020 in Sanatate

Un adult are nevoie de 300-420 mg de magneziu pe zi pentru a-și menține sănătatea psihologică și fizică. Dar astăzi oamenii de știință observă un deficit de magneziu la 3 din 4 adulți!

Deficitul de magneziu se întâlnește frecvent la persoanele care mănâncă multe proteine, alimente procesate și alimente fabricate. Aceste alimente nu conțin toți nutrienții de care are nevoie corpul și sunt, de asemenea, pline de aditivi chimici care pot fi dăunători sănătății dumneavoastră..

Iată semnele periculoase ale deficitului de magneziu:

1. Dureri de cap severe.

O lipsă cronică de nutrienți provoacă dureri de cap severe. În funcție de focalizarea localizării durerii, este posibil să înțelegem ce vitamine îi lipsesc organismului – A, B, C sau D.

Un semn caracteristic al deficitului de micronutrienți este localizarea migrenei într-o singură parte a capului.

Când nivelurile de magneziu sunt scăzute, vasele de sânge din creier se extind și se contractă rapid, ceea ce poate provoca disconfort. Completarea deficienței de magneziu normalizează activitatea vaselor de sânge și ameliorează durerile de cap.

2. Creșterea traumei.

Magneziul este foarte important pentru funcționarea normală a întregului sistem musculo-scheletic.

Unul dintre principalele semne ale deficitului de magneziu este osteoporoza. Iar persoanele cu osteoporoză sunt mai predispuse să se rănească și să aibă mușchi mai slabi decât alții.

3. Crampe musculare și spasme.

Crampele musculare și spasmele pot fi foarte dureroase. Dacă se repetă des, atunci acesta este unul dintre principalele semne ale lipsei de magneziu.

Pentru a scăpa de ele vei avea nevoie și de un complex de vitamine B, E și D, pe lângă magneziu.

4. Hipertensiune și boli de inimă.

Într-un studiu publicat în Jurnalul American de Hipertensiune, a fost efectuat un experiment care a analizat relația dintre tensiunea arterială și aportul de magneziu.

Rezultatele au arătat că persoanele cu cea mai sănătoasă tensiune arterială au avut cele mai ridicate niveluri de magneziu. În schimb, persoanele cu niveluri scăzute de magneziu au avut tensiune arterială crescută.

5. Creșterea zahărului din sânge.

Deficitul de magneziu duce adesea la niveluri ridicate de zahăr din sânge și chiar la diabet. Drept urmare, o persoană se simte constant obosită, oricât ar mânca.

Magneziul este, de asemenea, responsabil pentru absorbția normală a glucozei și pentru normalizarea zahărului din sânge. Deficitul de magneziu duce la glicemie anormală și rezistență la insulină.

6. Insomnie.

Deficitul de magneziu cauzează adesea insomnie. Această substanță este responsabilă de capacitatea creierului de a se relaxa și de a adormi. Dacă nu există suficient magneziu, atunci funcția de relaxare a corpului eșuează.

7. Anxietate și depresie.

Lipsa magneziului afectează și sistemul nervos central. Simptomele pot fi foarte severe.

Anxietatea, atacurile de panică, nervozitatea și comportamentul agitat indică un deficit de magneziu.

Lipsa de magneziu din organism afectează și sistemul nervos periferic. Acest lucru poate duce uneori la amorțeală în brațe și picioare.

8. Dureri musculare severe.

În afară de crampe, durerile musculare (fibromialgia) pot fi, de asemenea, un semn al deficitului de magneziu.

Încercați magneziu câteva zile și vedeți dacă durerea dispare. Dacă da, atunci fibromialgia a fost cauzată de un deficit de magneziu.

În plus față de simptomele menționate anterior, deficiența de magneziu provoacă adesea constipație și probleme intestinale.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!