8 remedii casnice pentru a rezolva problema mâinilor și picioarelor umflate

8 remedii casnice pentru a rezolva problema mâinilor și picioarelor umflate

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 November 2020 in Remedii NaturisteSanatate

Retenția de apă reprezintă acumularea de lichid în fluxul sanguin. Poate provoca umflarea mâinilor, picioarelor și gleznelor și este frecvent întâlnită la femei în timpul sarcinii sau înainte de menstruație.

Această boală afectează de obicei persoanele care sunt inactive fizic, cum ar fi cele care stau mult în pat sau merg pe distanțe lungi cu vehicule.

Scapă de umflăturile de la mâini și picioare! 8 remedii care vor reduce semnificativ retenția de apă în organism.

1. Pătrunjel uscat.

Adăugați câteva lingurițe de pătrunjel uscat într-o oală cu apă clocotită. Lăsați lichidul să se răcească timp de 10 minute și beți acest ceai de trei ori pe zi. Puteți adăuga suc de lămâie în ceai pentru rezultate și mai bune.

2. Oțet de mere.

Oțetul de mere este, de asemenea, foarte benefic pentru umflături. Adăugați o linguriță la un pahar cu apă și beți amestecul de două ori pe zi.

3. Suc de afine.

Sucul de afine are un conținut ridicat de calciu, potasiu și magneziu. Bea doar o cană de suc de afine neîndulcit pe zi și scapă de toate problemele tale.

4. Păpădie.

Cercetările recente au arătat că păpădia susține producția de urină a organismului. De asemenea, scade nivelurile de sodiu datorită conținutului ridicat de potasiu.

Păpădia este, de asemenea, bogată în magneziu, ceea ce reduce balonarea premenstruală: adăugați o linguriță de frunze de păpădie uscate la o cană de apă caldă, fierbeți timp de aproximativ 10 minute și beți ceaiul de mai multe ori pe zi.

5. Ceapă.

Iată ce trebuie să faceți – curățați două cepe, adăugați 4 căni de apă și puneți la fiert. Puneți puțină sare și beți acest remediu de trei ori pe zi timp de câteva zile.

6. Semințe de fenicul.

Semințele de fenicul sunt excelente ca diuretic natural. Aceste semințe cresc producția de urină din organism și susțin capacitatea rinichilor de a procesa mai multă apă și sodiu.

Previne acumularea de substanțe toxice în organism și facilitează digestia. Adăugați o linguriță de semințe de fenicul în apă fierbinte și fierbeți-o. Lăsați ceaiul să se răcească timp de 10 minute. Se bea de trei ori pe zi.

7. Baie cu sare grunjoasă.

Știați că o baie de sare poate ajuta la reducerea balonării și a problemelor de retenție a apei? Acest proces implică îndepărtarea tuturor excesului de lichide și toxine corporale.

Adăugați doar două căni de sare grunjoasă într-un vas și stați cu mâinile sau picioarele timp de 15 minute. Repetați de trei ori pe săptămână.

8. Rădăcină de urzică.

Rădăcina de urzică stimulează producția de urină. Adăugați doar o linguriță de rădăcină de urzică la o ceașcă de apă caldă, lăsați-o să se răcească timp de 10 minute și beți de mai multe ori pe zi.

Înainte de a utiliza aceste sfaturi, vă recomandăm să consultați un specialist pentru a exclude orice problemă medicală gravă.

Ați folosit vreunul dintre sfaturile de pe listă?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!