8 reguli de aur ale vieții de la un psihoterapeut

8 reguli de aur ale vieții de la un psihoterapeut

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 March 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Ar fi mult mai ușor pentru noi toți să primim un scenariu sub titlul de lucru: „Viață de succes” la naștere. Sau să ne fie încorporat în cap un indicator automat, care oferă instrucțiuni despre cum să acționăm într-o anumită situație.

Cu toții suntem diferiți de la naștere, am crescut în locuri diferite, cu obiective diferite în viață. Poate că este bine că nu există niciun mecanism care să ne construiască viața. Acest lucru o face unică.

Doar câteva sfaturi care vă vor ajuta să evitați prostii.

Ce a fost nu se mai întoarce

Trecutul este în trecut. Timpul este liniar. Nu stă nemișcat și nu poate fi întors înapoi. Lucrează doar la greșeli. Ia măsuri pentru a te asigura că nu vei repeta greșelile în viitor.

Sufletul altuia este o pădure întunecată

Nu încerca să schimbi alte persoane. Lasă-i să fie cine sunt cu adevărat. Fiecare om are propriul drum în această viață.

Cel mai puternic supraviețuiește

Sună cam cinic, dar este adevărat. Oamenii sunt atât de preocupați de supraviețuirea lor în societate încât ajung să calce pe cadavre pentru a ajunge cât mai sus, nimeni nu vrea să te vadă bine. Dimpotrivă, mulți vor căuta să te înece cât mai adânc. Doar în cei mai apropiați oameni ar trebui să ai încredere.

Nimic nu se întâmplă fără consecințe

Gândindu-vă la rezultat – gândiți-vă la consecințe. Totul are un preț. Prețul prostiei, de regulă, este întotdeauna mai mare decât prețul unui act bine gândit. Gândește-te de o sută de ori – acționează o dată. Consecințele sunt imprevizibile.

Nu credeți că veți trăi veșnic

De la prima respirație, o persoană începe să se îndrepte spre cimitir. I se pare că viața va fi lungă. În ceea ce privește fluturele de o zi, este posibil. Dar la scară spațială, este doar un moment. Încearcă să umpli fiecare minut din viața ta cu sens. Fă ca acolo să existe un loc de credință și de gânduri bune.

Prioritizează

Viața este atât de scurtă încât îndoielile sunt inacceptabile. Alegeți un domeniu de activitate, o sferă a principiilor vieții și urmați-le clar.

Apreciază-i pe cei care îți sunt dragi

Nu pierde timpul pe oameni care nu te apreciază și nu își doresc prezența ta. Fii atent la cei care vor să-și construiască un viitor alături de tine și nu vor pleca într-un moment dificil.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!