8 motive pentru care este atât de dificil să rămâi autentic într-o societate cu pretenție totală

8 motive pentru care este atât de dificil să rămâi autentic într-o societate cu pretenție totală

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 February 2021 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

În ziua de azi, este destul de dificil să fii tu însuți în condițiile în care toată lumea judecă după tiparele impuse de marile companii. În mod indirect, s-au impus anumite tipare de frumusețe, tipare de modă, tipare de aspect fizic etc.

Iată 8 motive pentru care este atât de dificil să fii tu însuți în ziua de azi: 

1. Dacă în societatea noastră ar exista o zicală universală, ar suna astfel: „Fii tu însuți, dar numai dacă ești în acest fel” Pe de o parte, îi îndemnăm pe oameni să fie autentici, reali și, pe de altă parte, le atragem atenția atunci când vedem că nu se potrivesc cu ,,tiparele”. Așadar, poți fi tu însuți, nimeni nu spune nimic, dar numai dacă reușești să te ridici la așteptările lor.

2. Lumea iubește oamenii autentici și reali atâta timp cât se simt confortabil cu ei și atâta timp cât nu le pun la îndoială propriile idei și credințe. Vor susține și accepta alegerea ta de viață exact doar când aceasta coincide cu a lor. Trebuie să ne balansăm pe leagănul vieții cu exact aceeași viteză ca și restul.

3. Fiecare dintre noi credem că mergem pe drumul nostru. Cel pe care l-am ales noi înșine. De fapt, acest lucru nu este adevărat. Cei mai mulți oameni merg în mulțime ca oile într-o singură direcție, pentru că așa este mai ușor. Pentru că a merge pe drumul tău implică anumite responsabilități.

4. Credem, în mod naiv, că dacă vom fi noi înșine înseamnă că vom fi fericiți. Cum s-ar putea altfel? La urma urmei, facem numai ceea ce vrem. De fapt, dacă ești tu însuți vei întâlni o mulțime de obstacole, puse în cale de cei care respectă tipare, mai ales când ești chiar la începutul călătoriei.

5. Majoritatea oamenilor sunt capabili să accepte doar lucrurile cu care sunt de acord. Dacă numai părerile sau convingerile tale sunt diferite de ale lor, nu vei fi acceptat. Prin urmare, poți fi cu adevărat sincer cu foarte puțini oameni. Desigur, dacă vrei, poți fi sincer cu toată lumea, numai dacă nu te deranjează să îți pierzi toți prietenii și cunoștințele.

6. Gândim prea mult. Prin urmare, atunci când nu ne gândim la noi înșine, ne angajăm în evaluarea și judecarea altor persoane. Nu este de mirare că ne îngrijorăm despre ce cred alții despre noi. La urma urmei, noi înșine judecăm în mod continuu viața altora.

7. Este aproape imposibil să fii sincer cu ceilalți. Dacă le spui sincer că nu poți fii de acord cu ei în legătură cu un anumit, riști să îi ofensezi. Prietenii îți spun să fii sincer, iar atunci când ești, se supără.

8. Putem fi prieteni numai cu acei oameni care gândesc la fel ca noi și care sunt de acord cu noi în toate. Prin urmare, dacă vrem să ne schimbăm viața, credințele și pe noi înșine, trebuie să acceptăm că, cel mai probabil, va trebui să sacrificăm dragostea sau prietenia.

Societatea te obligă oarecum să urmezi tiparele și să te ridici la nivelul pretențiilor lor. Așadar, ce o să alegi? Te prefaci sau trăiești după propriile reguli? Te vei angaja într-un loc bine plătit sau într-un loc în care îți face plăcere să muncești? Ce este cel mai important pentru tine? La ce te gândești înainte să adormi? Toate aceste întrebări vor apărea constant în mintea ta. Pregătește-te pentru asta.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!