8 motive pentru care ar trebui să beți apă pe stomacul gol imediat după trezire

8 motive pentru care ar trebui să beți apă pe stomacul gol imediat după trezire

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Nu este un secret faptul că organismul nostru are nevoie de multă apă. Dar toată lumea abordează această problemă diferit. Unii preferă să bea cafea dimineața sau să încheie masa de prânz cu un pahar de Cola, dar totuși nu este nimic mai bun decât un pahar de apă rece.

Puteți bea apă în orice moment al zilei, este foarte benefic! Dar dacă beți un pahar pe stomacul gol, veți face un adevărat cadou corpului dumneavoastră.

Iată principalele motive pentru care este bine să bei apă pe stomacul gol:

1. Este benefic pentru stomac

Majoritatea oamenilor beau apă în timp ce mănâncă, dar acest lucru are atât avantaje, cât și dezavantaje. Apa diluează sucul gastric și poate provoca chiar tulburări de stomac.

Momentul ideal pentru consum este imediat după trezire dimineața. În acest moment, stomacul este gol, astfel încât apa nu va afecta digestia.

2. Reduce aciditatea stomacului

Dacă suferiți uneori de arsuri la stomac, înseamnă că aveți niveluri ridicate de aciditate în stomac. Noaptea, când dormiți, stomacul este principala sursă de acid clorhidric din organism, el produce toată noaptea.

De obicei, alimentele neutralizează acidul, dar dimineața stomacul este gol, deci arsurile la stomac apar adesea dimineața. Bea un pahar cu apă după ce te-ai trezit pentru a dilua acidul din stomac.

3. Stimulează peristaltismul intestinal

Dacă beți un pahar de apă caldă pe stomacul gol imediat după trezire, acesta stimulează motilitatea intestinală și vă ajută să evitați constipația. Cel mai adesea, aceasta din urmă este cauzată de insuficiența de apă din organism.

4. Menține echilibrul fluidelor corporale

Printre altele, apa ajută la menținerea echilibrului fluidelor corporale. Deoarece corpul nostru este mai mult de jumătate compus din apă, echilibrul acestor fluide este foarte important pentru digestie, circulația sângelui, absorbție, aport de nutrienți și salivație.

Când corpului îi lipsește lichidul, creierul trimite un semnal de sete către corp. Nu ignorați acest semnal, deoarece fără suficient lichid corpul dvs. nu va putea funcționa corect.

5. Ajută la controlul caloriilor

Dacă doriți să slăbiți sau pur și simplu să urmăriți numărul de calorii consumate, apa vă va ajuta cu siguranță. Când bei apă în timp ce mănânci, senzația de sațietatea este mai rapidă. Motivul este că mâncarea este digerată mai lent, oferind mai multă sațietate.

6. Hidratează pielea

Pielea conține multă apă și acționează ca o barieră de protecție care previne pierderea de lichide. Deshidratarea face pielea uscată și ridată, așa că asigurați-vă că beți apă pentru a vă menține pielea sănătoasă și netedă.

7. Previne mahmureala

Dacă se întâmplă ca la o petrecere să beți mult alcool, încercați să beți cât mai multă apă, mai ales la sfârșitul petrecerii. Acest lucru vă va ajuta să preveniți mahmureala.

Alcoolul are proprietăți diuretice, astfel încât pierdeți mai mult lichid decât absorbiți din cauza acestuia. Acest lucru duce dimineața la gură uscată, dureri de cap și sete, pe scurt, la mahmureală.

8. Tonifică mușchii

Celulele în care echilibrul fluidelor și electroliților este perturbat, se usucă, ceea ce duce la oboseală musculară severă. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să beți aproximativ 0,5 litri de apă cu două ore înainte de antrenament.

De asemenea, vă recomandăm să beți apă cât mai des posibil în timpul exercițiului. Acest lucru vă va permite să restabiliți nivelul fluidelor pierdute prin transpirație.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!