8 moduri naturale de scădere a tensiunii arteriale în 10 minute

8 moduri naturale de scădere a tensiunii arteriale în 10 minute

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi si TrucuriViata

Dacă aveți dureri de cap severe, oboseală, bătăi neregulate ale inimii și dureri în piept, este posibil să suferiți de hipertensiune arterială sau tensiune mărită. Această afecțiune poate fi cauzată de stres, lipsa somnului, obezitatea sau alte boli, iar uneori chiar și persoanele sănătoase suferă de această anomalie a inimii. Din fericire, există câteva tehnici simple care vă pot ajuta să vă relaxați vasele de sânge și mușchii și să vă țineți tensiunea sub control.

Vă oferim 8 modalități eficiente de scădere rapidă a tensiunii arteriale fără utilizarea vreunui medicament.

8. Masajul urechilor și gâtului

Există trei puncte pe cap și gât care vă pot ajuta să vă reduceți tensiunea arterială în câteva minute:

Găsiți primul punct din spatele lobului urechii și trageți o linie imaginară până în centrul claviculei, unde veți găsi al doilea punct. Masați ușor gâtul cu degetele prin mișcări ușoare de sus în jos pe această linie. Repetați acest masaj 10 ori pe ambele părți ale gâtului.

Al treilea punct este situat pe față la înălțimea lobului urechii la aproximativ 1/2 cm de ureche. Masați-l pe fiecare parte a feței cu degetele timp de aproximativ un minut în sens invers acelor de ceasornic.

Masajul acestor zone vă va ameliora tensiunea în mușchii gâtului și vă va restabili fluxul sanguin normal din creier.

7. Încercați acupunctura

Zona occipitală este una dintre cele mai eficiente puncte de acupunctură pentru tratamentul hipertensiunii arteriale. Aceste puncte pot fi găsite direct la baza capului, de ambele părți ale măduvei spinării. Activați-le în același timp, aplicând o presiune constantă, dar moale pe ele cu degetele mari. Într-un minut sau două veți simți cum durerea de cap a scăzut.

6. Exersați inspirarea aerului prin nara stângă

Respirația profundă abdominală prin nara stângă vă va ajuta să vă controlați tensiunea arterială prin relaxarea vaselor de sânge și scăderea hormonilor de stres.

Cum se face:

  1. Așezați-vă pe podea sau pe un scaun într-o poziție confortabilă, și îndreptați-vă spatele.
  2. Puneți mâna stângă pe burtă.
  3. Închideți nara dreaptă cu degetul mare al mâinii drepte.
  4. Respirați încet și profund numai prin nara stângă timp de 3-5 minute.

5. Încearcă să imiți un zumzet de albină

Bhramari pranayama sau respirația albinelor zgomotoase vă vor ajuta să vă ușurați instantaneu mintea și să scăpați de durerile de cap și migrenele asociate cu hipertensiunea.

Cum se face:

  1. Așezați-vă pe scaun într-o poziție confortabilă, cu spatele drept.
  2. Așezați degetele arătătoare pe orificiile urechii.
  3. Inspiră adânc.
  4. Când expiri, imită zumzetul unei albine și, în același timp, apasă ușor pe urechi.
  5. Repetați acest exercițiu de 7-10 ori.

4. Ascultați muzică clasică

Se pare că ascultarea de muzică liniștitoare, cum ar fi muzica clasică, celtică sau indiană, poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, mai ales dacă o combinați cu exerciții de respirație sau meditație. Acest lucru se datorează faptului că o astfel de muzică are un efect calmant asupra corpului tău și reduce hormonul stresului, cortizolul.

Cercetătorii cred că muzica care poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale are de obicei foarte puține diferențe de volum sau ritm, nu are versuri, dar are părți care se repetă la intervale regulate.

3. Bea un pahar cu apă

În unele cazuri, hipertensiunea arterială poate fi cauzată de deshidratare. Când corpul nu are suficientă apă, volumul de sânge din corp scade, iar rezistența periferică, dimpotrivă, crește.

Pentru a evita această afecțiune, încercați să beți un pahar sau două de apă curată de fiecare dată când începeți să aveți simptome de hipertensiune. Acest lucru vă va ajuta să vă refaceți nivelul de sânge din corp și să vă reduceți tensiunea arterială.

2. Relaxează-te în poziția savasana

Savasana sau postura alungită pot ajuta la scăderea ritmului cardiac și scăderea semnificativă a tensiunii arteriale. Stai întins pe spate, închide ochii și încearcă să îți relaxezi fiecare mușchi din corpul tău. Relaxează-te în această poziție aproximativ 10-15 minute, iar la finalul exercițiului te vei simți mai bine. Pe lângă restabilirea tensiunii arteriale la normal, acest exercițiu va contribui și la echilibrarea sistemului nervos.

1. Înmoaie-ți picioarele în apă fierbinte

Înmuierea picioarelor în apă foarte fierbinte, cât poți să suporți, poate ajuta la normalizarea tensiunii arteriale. Luați un lighean și umpleți-l cu apă fierbinte. Apoi stați pe un scaun și puneți picioarele în apă timp de 10-15 minute. Sângele din cap se va deplasa spre picioare, iar tensiunea arterială va reveni încet la normal.

Sunteți predispus la hipertensiune arterială? Ce faceți pentru a o țineți de obicei sub control?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!