8 moduri de a elimina toxinele din colon. Chiar și medicii fac asta!

8 moduri de a elimina toxinele din colon. Chiar și medicii fac asta!

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 November 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Ți-ar plăcea să scapi de 20 de kilograme doar mergând la baie? Oricât de amuzant sună, aceasta este cantitatea aproximativă de deșeuri toxice care se află în colonul unui adult. Toxinele mult mai rele decât supraponderabilitatea. Aceste toxine împiedică colonul să își îndeplinească funcția principală de absorbție a nutrienților și de eliminare a deșeurilor.

În plus, au un efect negativ asupra bacteriilor bune din intestin, iar acest lucru ne împiedică să slăbim. Deci, ce putem face cu toxinele care se acumulează în colon? În continuare vă vom prezenta 8 produse care vă vor ajuta să scăpați de ele.

Iată 8 moduri naturale de a curăța colonul:

1. Bea multă apă.

Majoritatea oamenilor suferă de deshidratare, care este una dintre principalele cauze ale blocajului intestinal. Intestinele tale au nevoie de apă pentru a elimina deșeurile. Și au nevoie de mult mai multă apă decât crezi.

Ar trebui să bei cel puțin 2 litri de apă în fiecare zi. Unii experți în sănătate recomandă să bei chiar și 3 litri pe zi. Acest lucru face mult mai ușor procesul de eliminare a deșeurile toxice.

2. Curățați intestinele cu suc de prune.

Sucul de prune conține o cantitate imensă de fibre, de aceea este perfect pentru curățarea colonului. Bea 250 ml suc de prune înainte de micul dejun și aceeași cantitate la prânz.

Când mișcările intestinale devin mai frecvente, puteți reduce consumul de suc de prune pentru a nu-i produce colonului dependență.

3. Mănâncă multe fibre.

Prunele nu sunt singura sursă de fibre. Iată câteva produse produse care conțin fibre:

  • avocado
  • fructe de pădure
  • nucă de cocos
  • smochine
  • leguminoase
  • varză de Bruxelles

Pentru a preveni bolile intestinale, femeile cu vârsta cuprinsă între 19 și 50 de ani ar trebui să consume 25 de grame de fibre pe zi, iar bărbații – 38 de grame de fibre.

După vârsta de 50 de ani cantitatea trebuie să fie mai mică, astfel încât femeile ar trebui să consume 21 de grame de fibre, iar bărbații – 30 de grame fibre.

4. Bea suc de lămâie in mod regulat.

Sucul de lămâie conține vitamina C și are proprietăți antioxidante.

Cercetările arată că consumul de suc de lămâie este foarte benefic pentru colon – lămâile accelerează metabolismul, crescând eficiența eliminării toxinelor din organism.

Așadar, îți recomandăm să bei apă caldă cu lămâie în fiecare dimineață.

5. Consumă alimente cu probiotice.

Probioticele sunt bacterii sănătoase benefice pentru organism. Acestea elimină bacteriile rele, toxice, care vă blochează intestinul și colonul. De obicei, există destule probiotice în corpul uman, dar unele medicamente, cum ar fi antibioticele, le pot distruge.

Pentru a vă restabili nivelul de probiotice, mâncați următoarele alimente:

  • iaurt
  • chefir
  • varză murată
  • ciocolata neagră
  • diferite tipuri de murături

6. Consumați semințe de in.

Puteți pune semințe de in în aproape toate felurile de mâncare! Semințele de in se potrivesc bine cu fulgi de ovăz, cerealele și chiar cu salatele sau iaurtul.

Semințele de in conțin omega-3, acizi grași care au efect laxativ. Semințele de in conțin mai multe fibre decât orice altă cereală. Aceste două proprietăți fac din semințele de in un produs indispensabil pentru curățarea colonului de impurități.

Fiecare 100 de grame de semințe de in conțin câte 27 grame de fibre, așa că trebuie luate cu atenție atunci când le consumi zilnic, deoarece o supradoză poate provoca diaree.

7. Curăță colonul cu oțet de mere.

Oțetul de mere conține enzime care stimulează formarea de probiotice. Acidul din oțetul de mere ajută intestinele să lupte cu toxinele care l-au încetinit chiar și ani de zile.

Pune 2 linguri de oțet de mere și 2 linguri de miere naturală într-un pahar cu apă caldă. Bea acest amestec în fiecare dimineață până când mișcările intestinale devin regulate.

8. Bea ceai de ghimbir.

Ghimbirul încălzește corpul din interior, ceea ce stimulează digestia lentă și defecarea. Cel mai bun mod de a consuma ghimbir este să faci ceai de ghimbir.

Ingrediente pentru ceaiul de ghimbir:

  • 2 lingurițe de ghimbir proaspăt ras;
  • un sfert de linguriță de turmeric (pentru a reduce balonarea care provoacă constipație);
  • 5 pahare cu apă plată;

Prima dată pune la apa la fiert. Când apa a început să fiarbă, pune ghimbirul și turmericul și fierbe 10 minute la foc mic. După ce se ia ceaiul de pe foc și se lasă puțin la răcit, se poate adăuga miere după gust.

Dacă sunteți însărcinată sau luați orice medicament, sfătuiți-vă cu medicul înainte de a încerca aceste remedii la domiciliu.

Informațiile au doar scop informativ și educațional și nu înlocuiesc sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional. Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră cu privire la orice întrebări pe care le aveți despre sănătatea dumneavoastră.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!