8 lucruri pe care le face corpul tău în timp ce dormi

8 lucruri pe care le face corpul tău în timp ce dormi

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 November 2020 in Curiozități

Știm cu toții că somnul este esențial pentru sănătatea întregului corp.

Și nu este vorba doar de odihnă. În timpul somnului, corpul îndeplinește multe sarcini, fără de care munca sa este pur și simplu de neconceput.

Iată 8 lucruri care ți se întâmplă în fiecare seară.

Munca creierului este continuă.

Există mai multe faze ale somnului, rapide și profunde, prin care trecem în fiecare noapte. Iar creierul funcționează în tot acest timp, trimițând semnale către mușchi.

Gestionarea memoriei.

În timpul somnului REM, creierul devine mai activ, sortând amintirile și procesând informații în timpul zilei. Globii oculari umani se mișcă chiar în timpul acestei faze a somnului.

În acest moment este posibil să aveți vise soluții la problemele la care v-ați gândit în timpul zilei.

Mușchii îngheață.

Majoritatea oamenilor adorm și se trezesc în aceeași poziție. În timpul somnului, mușchii corpului sunt practic paralizați. Cortexul cerebral, care controlează mușchii, „se oprește”, astfel încât să nu vă răniți accidental.

Reporniți imunitatea.

Somnul este o parte vitală a menținerii sistemului imunitar. În timpul somnului, sistemul imunitar combate infecțiile prin eliberarea de citokine, proteine ​​speciale.

Cercetările au arătat că persoanele care dorm în mod constant mai puțin sunt mai susceptibile la boli și infecții.

Relaxarea sistemului nervos.

Când dormi, sistemul nervos se relaxează. Ca urmare, tensiunea arterială scade, respirația încetinește și temperatura corpului scade. Atinge punctul său cel mai scăzut cu câteva ore înainte de a te trezi.

Se eliberează substanțe care reglează starea de spirit.

Neurotransmițătorii sunt molecule care permit creierului să transmită mesaje între neuroni. Când nivelurile neurotransmițătorilor sunt dezechilibrate, creierul nu funcționează bine.

Somnul sănătos oferă niveluri stabile de neurotransmițători pentru a vă menține creierul în funcțiune.

Reînnoirea pielii.

Multe celule ale pielii au ritmuri circadiene. Lipsa somnului poate duce la afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazis, acnee și rozacee.

Chiar și o noapte fără somn reduce nivelul elasticității pielii. Cercetările arată, de asemenea, că somnul puțin crește îmbătrânirea pielii.

Producerea de hormoni.

Când dormi, glanda pineală eliberează melatonină, un hormon important pentru controlul somnului și bioritmului. În același timp, nivelul de cortizol, principalul hormon al stresului secretat de glandele suprarenale, scade.

Corpul produce, de asemenea, un hormon antidiuretic, care suprimă dorința de a merge la toaletă noaptea.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!