8 lucruri din casa ta care îți afectează glanda tiroidă

8 lucruri din casa ta care îți afectează glanda tiroidă

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 February 2024 in LifeStyleSpiritualitate

Chiar dacă glanda tiroidă este un organ de mici dimensiuni, aceasta influențează întregul nostru organism. Glanda tiroidă se află în partea inferioară a gâtului nostru și are forma unei fluture.

Glanda tiroidă joacă un rol extrem de important în funcționarea tuturor sistemelor corpului uman, deoarece reglează procesele metabolice care au loc în acesta. Orice modificări care apar în glanda tiroidă pot afecta funcționarea multor alte organe din corpul nostru, ceea ce poate reduce semnificativ calitatea vieții.

Cumularea de toxine și alte substanțe nocive în organism este cauza cea mai frecventă a apariției problemelor cu glanda tiroidă.

Desigur, puteți reduce expunerea la toxine prin adoptarea unui stil de viață sănătos. Cu toate acestea, dacă utilizați în mod regulat produsele de uz casnic enumerate mai jos, nici măcar un stil de viață sănătos nu vă va scăpa de problemele cu glanda.

De ce? Pentru că o cantitate considerabilă de produse chimice de uz casnic și de curățare și chiar obiecte de uz comun care ne înconjoară zilnic conțin aceleași toxine.

Dacă doriți să vă îngrijiți cu adevărat de sănătatea voastră, este recomandat să reduceți utilizarea lor, sau chiar să renunțați complet la ele. Aceasta va fi o altă modalitate sigură de a vă proteja de riscul apariției unor astfel de probleme.

1. Pesticide

Mai multe studii științifice au confirmat deja faptul că persoanele expuse la pesticide au un risc mai mare de a dezvolta afecțiuni ale glandei tiroide.

Un astfel de studiu a arătat, de asemenea, că grupul de risc include și membrii familiei celor care vin în contact cu pesticidele. De exemplu, soțiile bărbaților care lucrează zilnic cu pesticide sunt mai expuse riscului de a dezvolta afecțiuni comparativ cu soțiile bărbaților care au profesii de alt gen.

Un alt studiu ne avertizează că 60% dintre pesticidele utilizate în zilele noastre afectează într-adevăr funcționarea glandei tiroide.

Asta înseamnă că toate aceste pesticide și erbicide variate, agenți antifungici, insecticide și tot ceea ce se pulverizează pe culturile agricole sunt dăunătoare pentru glanda tiroidă și pentru sănătatea noastră în general.

2. Soluții ignifuge

Soluțiile ignifuge pot, de asemenea, să afecteze glanda tiroidă. Acestea se găsesc pe ecranele televizoarelor și calculatoarelor, precum și în materialele de umplutură ale mobilierului moale și altor obiecte.

3. Plastic

Este bine cunoscut faptul că plasticul nu este deloc benefic pentru om, în principal din cauza prezenței stibinei în compoziția sa. Stibina se infiltrează din ambalajele de plastic și ajunge în corpul nostru.

Recent, cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga (Danemarca) au descoperit stibina în sucurile și băuturile pe bază de fructe furnizate în ambalaje de plastic. Ceea ce a surprins și mai mult cercetătorii a fost faptul că nivelul acestui compus chimic era de 2,5 ori mai mare decât limita admisă pentru apa de la robinet obișnuită!

De asemenea, s-a constatat că unii ftalați din compoziția sticlelor de plastic au, de asemenea, un efect negativ asupra funcționării glandei tiroide.

4. Produse antiaderente

În general, majoritatea produselor antiaderente conțin compuși de acid perfluorooctanoic. Acesta este un compus chimic utilizat în producția produselor acoperite cu Teflon, ambalajelor pentru alimente și altor obiecte de uz casnic pe care le folosim în mod constant în viața de zi cu zi, fără să ne gândim la daunele pe care le pot provoca.

Acest compus chimic are un impact negativ asupra glandei tiroide. Prin urmare, este mai bine să renunțați complet la utilizarea lor pentru a vă proteja de posibilele afecțiuni.

5. Pastă de dinți cu triclosan

Unele tipuri de pastă de dinți conțin triclosan, care afectează în mod negativ glanda tiroidă, producția de estrogen și testosteron.

Triclosanul este o substanță extrem de periculoasă, deoarece împiedică producția corectă a hormonilor tiroidieni și afectează funcționarea normală a metabolismului și a sistemului reproductiv.

6. Produse antibacteriene

În zilele noastre putem găsi o gamă variată de săpunuri antibacteriene, de șervețele, de soluții dezinfectante și de loțiuni pentru piele. Cu toate acestea, ele pot conține, de asemenea, triclosan, despre care am vorbit mai devreme.

Fără îndoială, există beneficii din utilizarea lor, dar în același timp ele sunt dăunătoare pentru alte funcții ale organismului nostru (cum ar fi funcționarea glandei tiroide). Așa că, pe scurt, reparăm una și stricăm alta.

7. Metale grele

Majoritatea substanțelor chimice pe care le folosim în viața de zi cu zi conțin o anumită cantitate de metale grele, cum ar fi mercur sau plumb. Acestea pot duce la dezvoltarea afecțiunilor autoimune ale glandei tiroide.

8. Soia

Proteina de soia conține fitoestrogeni, care pot interfera cu peroxidaza tiroidei. Prin urmare, acest produs împiedică funcționarea normală a glandei tiroide, blocând capacitatea organismului de a utiliza iodul.

În plus, soia este în mare parte modificată genetic în ziua de astăzi și, chiar dacă nu există încă dovezi, se crede că în perspectivă pe termen lung acest lucru poate avea, de asemenea, un impact negativ asupra sănătății.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!