8 lecții ale trădării. Ce ne învață trădarea?

8 lecții ale trădării. Ce ne învață trădarea?

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 September 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatii

Cei care s-au confruntat cu o trădare reală recunosc că percepția lor asupra lumii, asupra lor înșiși și asupra vieții lor nu vor mai fi la fel. Ceva se prăbușește, se rupe, se schimbă. Omul rămâne singur cu durerea sa, cu depășirea traumei, se reînnoiește, se repară.

În acest timp, indiferent dacă dorește sau nu, trece prin propriile sale lecții. Iată lecțiile trădării, care îi întăresc, îi fac mai puternici și mai înțelepți pe oameni.

1. Trebuie să te bazezi în totalitate doar pe tine

Acest lucru nu înseamnă că apropierea de ceilalți oameni nu mai este importantă sau că trebuie să eviți acum pe toată lumea. Înseamnă că întotdeauna trebuie să ai încredere în tine, să ai un teren solid sub picioare. Înseamnă că ar trebui să fii mai atent și mai precaut.

Ajutorul, bunătatea, susținerea și pozitivismul din partea altor oameni ar trebui percepute ca o completare plăcută. Dar cel mai bun lucru este să te bazezi pe propriile tale puteri.

2. Să nu credeți că puteți cunoaște în totalitate alte persoane

Atâția factori pot influența modul în care gândește o persoană și principiile după care se ghidează în viață. Nu poți ști totul despre o persoană și nu poți să iei totul în considerare.

Este important să privești mereu ceea ce se întâmplă cu conștientizare și cu o doză moderată de critică.

3. Trădarea unei persoane apropiate este calea scurtă spre renunțarea la iluzii

Este o lecție crudă în recunoașterea și eliminarea propriilor iluzii. Pe de o parte, există ideile tale despre cum ar trebui să fie totul perfect organizat și pe de altă parte, există realitatea aspră – este important să vezi, să recunoști această diferență.

4. Fundamentul pentru ajustarea limitelor tale personale

Când te confrunți cu trădarea celor apropiați, trebuie să ajustezi mai clar criteriile tale atunci când te apropii de cine să ai încredere, pe cine să lași aproape. Cineva devine mai puțin încrezător, cineva își ajustează limitele personale etc.

Atunci când limitele personale sunt mai stricte, oamenii nu vor mai putea să te rănească la fel de tare.

5. Începi să apreciezi și mai mult oamenii apropiați

Da, trădarea este o lovitură și mai dureroasă, atunci când vine de la cei mai apropiați. Dar mulți au încă pe cineva alături pe cine îi prețuiesc, cineva care le este drag, cineva care le face bine.

În astfel de momente, aprecierea pentru acești oameni devine și mai mare. Aici nu trebuie să idolatrizezi, ci doar să știi cum să fii recunoscător.

6. Începi să te înțelegi mai bine pe tine și să îți cunoști punctele vulnerabile

Adesea, tocmai după o cădere ca aceasta, oamenii încep să lucreze mai în profunzime asupra fricilor lor, a autoevaluării lor, a traumelor lor și a setărilor lor distructive. Încep se cunoască mai bine sine și astfel vor ști cum să își impună limitele pe viitor.

7. Înveți ce este umilința, acceptarea și eliberarea

Trădarea trăită, indiferent cât de dureroasă și chiar tragică ar fi pentru tine, face deja parte din trecutul tău. Contestarea și dorința de a schimba ceva este inutilă, pentru că s-a întâmplat deja.

Chiar și cel mai amar lucru trebuie să fie pur și simplu acceptat, apoi eliberat din mintea ta. Dar acceptarea nu înseamnă să te simți o victimă și să aștepți o nouă lovitură a destinului.

Acceptarea înseamnă să recunoști că acesta face parte din trecut. Desigur, în cele din urmă trebuie să eliberezi acest lucru. Dacă nu poți să-l eliberezi, cel puțin simte-te în siguranță în prezent și treptat redu importanța trecutului.

8. Trăirea durerii

Treci prin asta și mergi mai departe. Acum trebuie să alegi dintre să te prăbușești pe fund sau să ajungi la vârful durerii. Nu respinge asta, trăiește-o, simte-o și permite-ți să trăiești echilibrat, să cauți noi sensuri în multe alte domenii și să fii sprijin pentru tine însuți.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!