8 exerciții cu care poți uita de durerile de spate

8 exerciții cu care poți uita de durerile de spate

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 March 2022 in SanatateSfaturi

Potrivit statisticilor, aproximativ 40% din populația lumii suferă de dureri lombo-sacrale sau suferă de sciatică. Și cel mai bun mod de a evita boala este prevenirea.

Cu ajutorul exercițiilor speciale vă puteți întări regiunea lombară și puteți preveni (sau opri complet) inflamația nervului sciatic. Faceți mișcare în fiecare zi – iar durerile de spate nu vă vor deranja!

Exercițiul 1

Așezați-vă în fața scaunului. Îndoiți piciorul drept și așezați-l pe scaun, astfel încât coapsa să fie paralelă cu podeaua și genunchiul să fie deasupra gleznei. Așezați palma stângă pe partea exterioară a genunchiului drept și, fără a mișca piciorul drept, întoarceți-vă corpul spre dreapta. Respirați adânc de câteva ori și mențineți această poziție timp de 30 de secunde. Repetați exercițiul și cu piciorul stâng.

Exercițiul 2

Întins pe spate, aduceți un genunchi la piept și țineți celălalt picior drept. Respiră adânc de câteva ori. Asigurați-vă că umerii sunt pe podea. Repetați timp de 30 de secunde pentru fiecare picior de 10 ori.

Exercițiul 3

Poziția de pornire este aceeași, întinși pe spate. Întinde-ți brațele în lateral, ca și cum ai forma litera T. Fără a-ți lua umerii de pe podea, strânge picioarele apoi mută ambii genunchi mai întâi la dreapta, apoi la stânga. Respirați profund și liber. Repetați exercițiul timp de un minut pe fiecare parte.

Exercițiul 4

Întindeți-vă pe spate și formați o litera T cu corpul (picioarele lipite, brațele întinse în lateral). Ținând un picior drept, îndoiți celălalt genunchi la un unghi de 90 °, puneți mâna opusă pe genunchi. Întoarce-ți fața către mâna întinsă. Ambii umerii trebuie să fie lipiți pe podea. Respirați adânc și liber, și stați câte un minut pe fiecare parte.

Exercițiul 5

Ridică-te î picioare și fă un pas înainte cu piciorul drept, îndoindu-l la genunchi. Piciorul stâng rămâne întins. Întorcând corpul spre piciorul îndoit, atingeți-vă palmele și plasați mâinile astfel încât cotul să fie pe exteriorul genunchiului îndoit. Încercați să rămâneți în această poziție timp de 30 de secunde apoi schimbați piciorul și rotiți-vă.

Exercițiul 6

Așează-te în fund. Îndoaie piciorul drept la genunchi și du-l peste coapsa stângă. Pune mâna dreaptă pe podea în spatele tău și cotul mâinii stângi pe partea exterioară a genunchiului îndoit. Întoarceți corpul și privirea spre brațul drept, încercând să mențineți picioarele în poziția inițială. Dacă funcționează – încercați să stați în această poziție timp de 30 până la 60 de secunde și nu uitați să schimbați picioarele.

Exercițiul 7

Pune-te în genunchi, cu palmele lipite de podea. Îndoaie-ți spatele și ridică-ți pieptul. Simțiți întinderea mușchilor umerilor. Respirați calm și timp de aproximativ 10 secunde. Apoi, îndoiți-vă spatele ca un arc, apăsând cu bărbia pe piept. Țineți din nou apăsat timp de 10 secunde și reveniți la poziția inițială. Faceți exercițiul timp de unul sau două minute.

Exercițiul 8

Cea mai simplă poziție din această listă. Stați în genunchi cu tălpile apropiate și genunchii depărtați. Coboară-ți fruntea pe podea, întinde-ți brațele drept în fată și relaxează-te, încercând să respiri adânc și calm. Puteți rămâne în această poziție oricât timp doriți. Principalul lucru este să nu adormi. Altfel picioarele tale nu te vor ierta.

Dacă lucrați la birou, duceți un stil de viață sedentar sau începeți să observați că spatele devine umflat sau dureros periodic – aceste exerciții nu numai că vor fi o prevenire excelentă, ci și vă vor ajuta să scăpați de problemele existente.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!