8 cele mai bune alimente pentru sănătatea plămânilor: cum s-au strecurat bananele în această listă

8 cele mai bune alimente pentru sănătatea plămânilor: cum s-au strecurat bananele în această listă

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 October 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Plămânii sunt, pe de o parte, un organ delicat și vulnerabil, iar pe de altă parte, un organ foarte răbdător și puternic. Sunt expuși, poate, la cel mai mare număr de influențe externe și, prin urmare, au o bună rezistență evolutivă.

Sănătatea lor este mult influențată, bineînțeles, de o combinație de factori genetici și condițiile de mediu, iar combinația dintre activitate și nutriție trebuie luată în considerare cu siguranță.

Alimentația și obiceiurile ar trebui să fie formate astfel încât plămânii să primească nu numai sprijin de vitamine și minerale, ci și materiale de construcție și protecție fiabilă.

Alimentație optimă pentru sănătatea plămânilor.

Să începem cu principalul aliment.

Produse proteice și grăsimi. Acestea ajută la regenerare și protecție. Proteinele sunt materiile prime folosite pentru regenerarea și sinteza celulelor noi, iar grăsimile (în special cele saturate) sunt materialul plastic pentru formarea substanțelor naturale care protejează plămânii.

Da, grăsimea este cea care protejează plămânii, nu altceva.

Sursele alimentare de vitamine A și E sunt fundamental importante pentru sănătatea tractului respirator, așa că nu trebuie să vă fie frică de suplimente, semințe, nuci.

Ouăle, grăsimile omega-3 de pește, untură, ulei de măsline, unt sunt necesare în alimentație. Nu eliminați grăsimile din alimente fără un motiv întemeiat! Dar nu mâncați în exces, grăsimile trebuie consumate în cantități normale.

Ceai verde. Antioxidanții sunt foarte importanți. Polifenolii din ceaiul verde sunt benefici pentru funcția pulmonară, iar teofilina este un compus puternic care îmbunătățește sănătatea căilor respiratorii și previne dificultățile de respirație.

Cruciferele. Legumele crucifere, spanacul, rucola, salata verde și legumele de culoare verde închis sunt bogate în antioxidanți, fibre, vitamine și minerale. Cercetările sugerează că aceste legume crucifer, atunci când sunt consumate în mod regulat, pot reduce riscul de boli pulmonare cronice.

Usturoi. Un alt antiinflamator și antioxidant, un luptător onest și umil împotriva stresului oxidativ. Consumul regulat de usturoi crud de cel puțin două ori pe săptămână este asociat cu un risc redus de ca n cer pulmonar.

Ghimbir. Ghimbirul este aproape o terapie când vine vorba de plămâni. Studiile pe animale au confirmat că ghimbirul protejează plămânii de leziuni și inflamații și menține o cantitate adecvată de oxigen. Mai mult decât atât, extractele de ghimbir s-au dovedit că previn deteriorarea ADN-ului și a țesutului pulmonar din cauza abuzului de alcool într-o serie de studii.

Pește gras. Toate grăsimile naturale reduc inflamația din organism ceea ce este un lucru minunat și pentru plămâni. Acest lucru îi protejează și îi ușurează. Prin urmare, macroul poate fi numit vindecător natural al sistemului nostru respirator.

Acizii lor grași ajută la îmbunătățirea circulației pulmonare și accelerează recuperarea după bolile respiratorii. Introducerea peștelui gras în dietă, conform unui studiu al Centrului de Cercetări Epidemiologice de Mediu din Barcelona, ​​a fost asociată cu reducerea inflamației la persoanele cu BPOC (Bronhopneumopatia cronica obstructiva).

Curcumă. Proprietăți antiinflamatorii, sprijin imunitar și un adjuvant benefic în tratamentul pentru o varietate de probleme pulmonare.

Banane. Ceva nou pe lista noastră cu conținut scăzut de carbohidrați. Potasiul din banane ajută plămânii să se contracte și să se extindă, ceea ce poate ajuta la prevenirea problemelor de respirație. Dar nu numai potasiul. Într-un mod ciudat, studiile au urmărit îmbunătățirile legate de banane ale funcției respiratorii, reducând simptomele astmului bronșic de scurtare a respirației.

Ce să eviți pentru a nu reduce funcția pulmonară cu propriile mâini?

Fumatul, evident, totul este logic, nu? Alcool și în acest caz, trebuie să ne debarasăm de el.

Dar asta nu este tot. Zahărul, alimentele foarte prăjite, grăsimile trans și uleiurile rafinate contribuie toate la formarea radicalilor liberi. O astfel de „mâncare rea” ar trebui să fie serios limitată sau mai bine eliminată.

Lipsa exercițiilor fizice și necunoașterea a ceea ce respirăm sunt dăunătoare pentru sănătatea plămânilor.

Mediul dumneavoastră trebuie protejat, iar activitatea fizică în aer curat este cheia pentru funcționarea normală a plămânilor.

Toate lucrările cu substanțe chimice și fum trebuie efectuate folosind o mască cu filtru de protecție. Este important.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!