8 beneficii puternice ale usturoiului crud

8 beneficii puternice ale usturoiului crud

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 February 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Usturoiul este incredibil de benefic pentru organism. Se crede că are proprietăți antivirale și antibacteriene foarte puternice. Conține un număr incredibil de mare de vitamine și minerale, inclusiv fosfor, potasiu, magneziu, zinc, calciu, fier, iod, sulf și clor, precum și vitaminele C, A, K, grupa B. Usturoiul este o sursă foarte bogată de aminoacizi.

Datorită tuturor acestor substanțe pe care ni le oferă, usturoiul este un instrument minunat pentru întărirea sistemului imunitar și poate ajuta la combaterea diferitelor infecții și inflamații.

Care sunt principalele beneficii ale usturoiului crud pentru sănătate?

Poate ameliora simptomele infecțiilor virale și ale tusei

Datorită proprietăților sale antivirale și antibacteriene, usturoiul ar putea ajuta procesul de vindecare a răcelii și a tusei. Antioxidanții din acesta suprimă inflamația și susțin sistemul imunitar.

Scade tensiunea arterială

Potrivit unui studiu din 2014 publicat în revista Integrated Blood Pressure Control, usturoiul poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale cu câteva puncte. Aceasta înseamnă că consumul regulat poate fi benefic pentru tratamentul pacienților hipertensivi.

Stimulează sănătatea inimii

Usturoiul are multe beneficii puternice pentru sistemul cardiovascular, datorită antioxidanților săi. De asemenea, conține potasiu, care este important în controlul tensiunii arteriale.

Protejează sistemul nervos

Antioxidanții din usturoi susțin, de asemenea, sistemul nervos și funcțiile sale. Consumul de usturoi crud contribuie la reducerea riscului de boli neurologice și inflamații.

Pentru oase sănătoase

Usturoiul este foarte benefic pentru femei, mai ales în menopauză, deoarece poate ajuta la prevenirea osteoporozei. Stimulează nivelurile naturale de estrogen din organism, care la rândul lor întăresc oasele.

Stimulează digestia

Consumul zilnic de usturoi crud ajută la diverse probleme digestive. Poate ameliora constipația, suprima inflamația intestinală, suprima diareea și stimula bacteriile intestinale bune.

Reglează glicemia

Dacă mănânci usturoi crud în fiecare zi, vei contribui la prevenirea diabetului. Usturoiul ajută la controlul zahărului din sânge, precum și la îmbunătățirea rezistenței la insulină a celulelor.

Stimulează imunitatea

Fitonutrienții din usturoi ajută organismul să lupte împotriva stresului oxidativ, care susține sistemul imunitar. Usturoiul joacă un rol semnificativ în creșterea imunității și nu este indicat accidental ca antibiotic natural și imunostimulant în sezonul gripal și de răceală.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!