8 antiseptice naturale care trebuie să trateze tăieturile și rănile rapid

8 antiseptice naturale care trebuie să trateze tăieturile și rănile rapid

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 February 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi si Trucuri

Dacă sunteți rănit, nu este necesar să alergați imediat la farmacie pentru antiseptice. Produsele din frigiderul dvs. vă pot ajuta în cazul tăieturilor! Și este foarte bine să cunoașteți câteva remedii naturale în caz de urgență.

Iată cele mai bune:

1. Cartofi.

Acest lucru poate părea ciudat, dar o compresă de cartofi tăiat felii va reduce inflamația și va preveni infecția. Pur și simplu puneți cartoful crud feliat pe o cârpă curată, aplicați-l pe rană, apoi acoperiți cu tifon și folie alimentară.

Lăsați bandajul aplicat peste noapte. Înainte de a pune unul nou, clătiți zona afectată cu apă sărată.

2. Miere de albine.

Enzimele și compușii antivirali fac ca mierea să fie atât de lipicioasă și dulce. Cercetătorii din Noua Zeelandă au descoperit cât de puternice sunt proprietățile antibacteriene ale mierii: oprește complet creșterea tuturor tipurilor majore de bacterii!

3. Ulei de arbore de ceai.

Este un antibiotic și antiseptic complet natural, și se găsește în orice farmacie. Adăugați o linguriță și jumătate de ulei esențial la un pahar de apă caldă și aplicați lichidul pe tăietură cu o dischetă de bumbac sau tifon.

4. Usturoiul.

Adăugați 3 căței de usturoi tocați la o cană de vin roșu. Se lasă amestecul să se infuzeze 10 minute, apoi se strecoară. Folosind o cârpă sau un tifon curat, aplicați amestecul antibacterian pe rană de 1-2 ori pe zi.

5. Piper Cayenne.

Dezinfectant puternic cu proprietăți antifungice și antibacteriene. Fapt surprinzător – dacă adăugați piper Cayenne la rană, după 10-12 secunde sângerarea se va opri.

Pentru uz intern, beți un pahar de apă (250 ml) cu 1 linguriță de piper.

6. Ulei de cocos.

Un agent antibacterian și antifungic magic care vindecă rănile, le dezinfectează și chiar previne apariția cicatricilor! Aplicați ulei de cocos pe rană și acoperiți-l cu o cârpă sau tifon. Schimbați bandajul de 2-3 ori pe zi.

7. Ulei de oregano.

Acest agent antibacterian este potrivit nu numai pentru salate, ci chiar puteți trata rănile și tăieturile cu el. Uleiul de oregano se descurcă bine și în cazul paraziților, virușilor și ciupercilor.

8. Ceapă.

La fel ca usturoiul, ceapa este renumită pentru proprietățile sale antibacteriene și antiseptice. Doar masați cu ceapă cruda direct pe rana pentru a o dezinfecta.

Rețineți că antisepticele previn infecțiile prin reducerea numărului de microorganisme de pe piele sau țesut. Dar dacă microorganismele au pătruns deja în țesut, atunci tratamentul necesită în continuare antibiotice și consultul medicului.

Multă sănătate!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!