7 tipuri de oameni pe care trebuie să-i excludeți din viața voastră pentru a fi fericiți

7 tipuri de oameni pe care trebuie să-i excludeți din viața voastră pentru a fi fericiți

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 August 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Ați observat vreodată că există momente când în viața voastră apare o persoană și totul merge rău? Viața se schimbă brusc. Părea că totul mergea foarte bine, dar într-o clipă, ca prin magie, totul se întoarce cu susul în jos.

Da, așa se întâmplă. Și, de obicei, asta are de-a face cu anumite persoane pe care trebuie să le excludeți urgent din viața voastră.

Când faceți o mare curățenie în casa voastră, simțiți ușurare, nu-i așa? Nu vă propunem să scăpați de oameni, dar dacă veți reduce timpul petrecut cu unii dintre cunoscuții voștri, veți putea deveni mult mai fericiți și mai de succes.

Există unele păreri care spune că sunteți media dintre cele cinci persoane cele mai apropiate. Cu cine vă întâlniți mai des în viața voastră, cu cine sunteți mai apropiați, aceste persoane au un impact serios asupra personalității voastre. Acești oameni vă pot ajuta să aveți succes și să fiți fericiți, sau vă pot trage în jos cu o viteză incredibilă. Oamenii toxici sunt ca mâncarea fără gust.

Așadar, lista de oameni de care ar trebui să vă țineți departe.

1. Oamenii negativi

Aveți cunoștințe care vorbesc mereu despre rău, probleme, griji? Acești oameni epuizează energia voastră pozitivă. Ei au întotdeauna ceva rău de spus, pot fi întâmplări tragice, lucruri neplăcute, tot ce e cel mai rău și negativ. Ați observat că după ce ați vorbit cu ei, ați început să gândiți rău despre cineva sau ceva, chiar dacă înainte de întâlnirea cu ei nu aveați astfel de gânduri?

Nu veți auzi niciodată de la ei cuvinte de aprobare. Vor critica fiecare idee a voastră și, în loc să vă susțină, vă vor oferi zeci de motive pentru care veți eșua.

2. Invidioșii

Invidioșii se supără mereu pe succesul altora, se înfurie pe oamenii care au obținut ceea ce ar dori să obțină ei. Aceștia se bucură în secret când ceva merge prost în viața voastră și uneori nici nu își pot ascunde zâmbetul fericit. Aceasta este o categorie de oameni care se simt bine doar atunci când alții se simt mai rău decât ei. Invidioșii sunt atrași doar de lucruri negative.

3. Oamenii care joacă rolul de victimă

Acești oameni nu își asumă niciodată responsabilitatea pentru viața lor, întotdeauna dau vina pe cineva sau ceva. Ei vorbesc mereu despre nedreptățile prin care au trecut, despre cum alții le-au făcut rău și despre cum oamenii sau guvernul le-au afectat viața.

Cel mai rău lucru este că astfel de oameni nu vor întreprinde niciodată acțiuni pentru a deveni mai buni și a trăi mult mai fericit. Cu siguranță, nu sunt oamenii cu care să petreceți mai mult timp, deoarece vă vor trage mereu în jos și nu vă vor inspira niciodată să realizați ceva măreț.

4. Bârfitorii

Acestea sunt persoanele care vorbesc mereu rău despre toată lumea, indiferent dacă ceea ce spun este adevărat sau nu, ei găsesc întotdeauna ceva negativ de spus despre cineva. Dacă o persoană vorbește rău despre alții în fața voastră, de ce credeți că va vorbi bine despre voi? Un astfel de om nu poate fi de încredere.

5. Oamenii avari

Aceste persoane, din cauza lăcomiei lor, merg de obicei împotriva celorlalți pentru a obține ceea ce-și doresc. De obicei, se gândesc doar la ei înșiși și pentru ei este mai important binele lor decât al celorlalți.

6. Cei care încearcă să vă controleze

Unii oameni doresc să aibă controlul asupra tuturor, vor să preia inițiativa și să nu lase pe nimeni să se exprime și să se manifeste liber. În mod constant, împiedică orice inițiativă pentru a menține controlul iar cei din jur ajung adesea să se simtă controlați de astfel de persoane. Puțin îi interesează sentimentele celorlalți, scopul principal fiind controlul situației.

7. Mincinoșii cronici

Mințitul face parte din viața de zi cu zi, spune Robert Feldman, un cercetător în domeniul psihologiei și neuroștiinței. Așa că toți oamenii mint puțin. Dar există un punct limită pentru toate. Mincinoșii cronici sunt periculoși pentru că nu veți ști niciodată în ce să credeți. Nu vă puteți baza pe promisiunile sau cuvintele lor. Vor minți despre voi, despre ei înșiși și despre alți oameni.

Cuvinte finale

Emoțiile sunt contagioase, dacă vă simțiți bine în preajma oamenilor pozitivi, optimiști și plini de bucurie de viață, același lucru se întâmplă și invers. În preajma oamenilor negativi simțiți că la sfârșitul discuției sunteți epuizați și fără energie.

Poate că sunteți foarte apropiați de prietenii voștri, de rudele și colegii care au caracteristicile menționate mai sus, și vi se va părea dificil să vă despărțiți de ei. Este un lucru foarte natural. Pentru că această viață vă aparține. Nimeni nu are dreptul să vă critice constant, să vă înșele, să vă întristeze, să vă controleze și să vă priveze de motivație.

Chiar dacă nu puteți să excludeți complet astfel de persoane din viața voastră, încercați cel puțin să petreceți mai puțin timp cu ele și să nu luați în serios tot ceea ce vă spun.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!