7 surse naturale de vitamina B7 pentru păr, piele și unghii

7 surse naturale de vitamina B7 pentru păr, piele și unghii

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 November 2020 in Sanatate

Lipsa de vitamine și minerale duce la multe probleme de sănătate . Din fericire, le puteți obține prin mâncare. De ce avem nevoie de biotină, vitamina B7?

B7 aparține grupului de vitamine B. Este cunoscut pentru sinteza diferiților nutrienți care alimentează organismul cu energie.

Vitamina B7 este importantă pentru:

  1. pentru creșterea, recuperarea și întreținerea țesutului muscular;
  2. frumusețea și sănătatea pielii, părului și unghiilor;
  3. metabolismul glucidelor, grăsimilor și proteinelor;
  4. sănătatea inimii și normalizarea zahărului din sânge;
  5. pentru a menține o greutate sănătoasă.

O deficiență a acestei vitamine provoacă probleme și simptome precum:

  1. Slăbiciune și oboseală;
  2. Dureri musculare;
  3. Depresie;
  4. Anemie;
  5. Scalp uscat și mătreață;
  6. Pierderea parului;
  7. Dermatită;
  8. Pierderea poftei de mâncare.

Dar nu-ți face griji. Există modalități de prevenire a deficitului de vitamina B7. Trebuie să adăugați următoarele alimente la dieta dumneavoastră:

1. Nucile.

Alunele sunt bogate în această vitamină. Consumul de 1/4 cană de arahide în fiecare zi vă va oferi 88% din necesarul zilnic de vitamina B7. Cu aceeași cantitate, migdalele și nucile dau 49%, respectiv 19%.

2. Cartofii dulci.

O porție de cartofi dulci conține 29% din necesarul zilnic de vitamina B7. Cartofii dulci sunt, de asemenea, o sursă excelentă de fibre și vitamina A, care sunt esențiale pentru sănătatea ochilor. Alți nutrienți: mangan, cupru, potasiu, acid pantotenic și vitamina C.

3. Ouăle.

Un ou fiert va oferi corpului dumneavoastră 27% din valoarea necesară zilnică a vitaminei B7. Nu este un secret faptul că ouăle conțin și proteine, care sunt importante pentru construirea mușchilor. Alți nutrienți găsiți în ouă sunt seleniul, molibdenul, iodul, fosforul și vitaminele A, B2, B12 și D.

4. Ceapă.

O ceapă conține 27% din doza zilnică recomandată pentru vitamina B7. Antioxidanții, biotina, manganul, cuprul și vitamina C sunt alte motive pentru care ar trebui să includeți acest produs în dieta dumneavoastră. Poate fi consumată crudă sau gătită și adăugată la diferite feluri de mâncare.

5. Făina de ovăz.

1/4 cană de ovăz conține 26% din necesarul zilnic de vitamina B7. Ovăzul este, de asemenea, bogat în fibre, ceea ce îmbunătățește sănătatea intestinului și reduce riscul de cancer de colon.

6. Roșiile.

O ceașcă de roșii conține până la 24% din necesarul zilnic de vitamina B7. De asemenea, conțin molibden, potasiu, cupru, mangan, vitamina C și licopen, care ajută la combaterea cancerului.

7. Morcovi.

O cană de morcovi tăiați oferă 20% din necesarul zilnic de vitamina B7. Morcovii sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina A, care poate contribui la îmbunătățirea sănătății ochilor.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!