7 sfaturi pozitive pentru un an fericit!

7 sfaturi pozitive pentru un an fericit!

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 January 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieViata

Vă oferim 9 sfaturi pozitive și pline de înțelepciune pentru un an fericit

1. Schimbă-ți modul în care vorbești. Cuvintele care îți sună în cap și ies de pe buze pot fi un obstacol serios în calea fericirii. Cele mai distructive dintre ele sunt „nu pot” și „am o problemă”, înlocuindu-le cu „pot” și „am o nouă provocare”. Cu cât faceți acest lucru mai repede, cu atât veți întâlni mai puține eșecuri pe parcurs.

2. Fii cel mai bun prieten al tău. Nu i-ai spune niciodată prietenei tale „Este vina ta și nu ești deloc capabilă de nimic” ca răspuns la plângerea ei despre o altă greșeală. Deci, de ce ești atât de dur cu tine însuți? Depuneți toate eforturile pentru a fi mai amabili cu voi înșivă și acceptați-vă în orice stare, chiar dacă se pare că întreaga lume este împotriva voastră.

3. Faceți complimente altora. Prin motivarea celorlalți, tu însuți vei deveni mai fericit. Dacă vezi că un coleg a pregătit o prezentare excelentă, iar vecinul a făcut ceva bine, nu tăcea, spune-le ceva frumos. Vei fi uimit de cât de grozav te vei simți după aceea.

4. Asumă-ți responsabilitatea. Este timpul să ne luăm la revedere de la poziția unei victime – acest obicei vă lasă fără perspective în viitor. Amintiți-vă, nu putem schimba întotdeauna ceea ce se întâmplă, dar ne putem schimba întotdeauna atitudinea față de aceasta.

5. Refuză să comunici cu vampirii energetici. Psihologii spun că o persoană ar trebui să se înconjoare cu genul de oameni care vrea să devină în viitor. În consecință, dacă vrei să fii fericit, atunci comunică mai mult cu oameni de succes, optimiști, energici. Ei bine, cei care, dimpotrivă, te deprimă și îți lasă un sentiment neplăcut, este mai bine să rămână în trecut.

6. Mulțumește. Gândește-te mai des la ce poți fi recunoscător din viața ta – de la lucruri generale (copilărie fericită) la lucruri mici (cafeaua delicioasă din această dimineață). Dacă începeți să practicați acest ritual în mod regulat (de exemplu, când mergeți în transport), atunci vor exista din ce în ce mai multe motive pentru recunoștință în fiecare zi.

7. Dă-i drumul trecutului. Prin blocarea în trecut, renunți de fapt la tot ceea ce este frumos care ți-ar putea oferi un viitor.

Să ai un an minunat și plin de realizări!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!