7 sfaturi mai puțin plăcute de psihologie care funcționează cu adevărat

7 sfaturi mai puțin plăcute de psihologie care funcționează cu adevărat

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 November 2022 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSfaturi

Fiecare persoană în orice etapă a vieții se poate confrunta cu probleme psihologice. Astfel de cazuri presupun un lanț de consecințe negative care afectează toate aspectele vieții: muncă, relații, sănătate. Când apar astfel de situații, este important să le rezolvi cât mai curând posibil. Există multe sfaturi psihologice în acest sens. Și deși majoritatea ne plictisesc și ne enervează, acestea chiar funcționează și te ajută.

Dintre toate astfel de recomandări, este important să găsim unele cu adevărat practice, despre ele vom vorbi mai jos.

Încrederea în sine este unul dintre factorii cheie ai succesului

Unul dintre cele mai comune și populare sfaturi. Și oricât de mult ne-ar enerva, aceasta este într-adevăr o recomandare la care trebuie să lucrăm. Starea mentală a unei persoane afectează productivitatea generală și starea de spirit la locul de muncă. Deși încrederea în sine nu garantează succesul în toate și imediat, în combinație cu perseverența și munca asupra ta, aduce cu adevărat rezultate pozitive.

Lucrați continuu la relații

Un alt sfat foarte dur, care aparent funcționează. Oricât de mult încearcă oamenii să idealizeze și să romanticizeze sentimentele, menținerea unei relații puternice și sănătoase necesită muncă de ambele părți.

În practică, se poate observa că investiția reciprocă de efort în construirea relațiilor este cea care oferă baza duratei și succesului acestora.

Fiți capabil să vă acceptați părțile negative

Adesea, după ce aud astfel de sfaturi, oamenii devin nervoși, iritați și furioși. Admițându-ți defectele și slăbiciunile, nu înseamnă că devii victimă. Dimpotrivă, această practică vă permite să luptați împotriva deficiențelor și să vă îmbunătățiți.

Faceți cum credeți de cuviință

Mulți oameni echivalează acest sfat cu egoismul, auto-indulgența și narcisismul, deși acest lucru nu este adevărat. Este vorba despre a asculta sentimentele și dorințele interioare. Este important să nu faci lucruri în detrimentul tău.

Învață să spui „nu”

Abilitatea de a spune nu la momentul potrivit este una dintre cele mai bune calități. Deși mediul înconjurător este cea mai importantă parte a vieții oricărei persoane, propriile interese vor fi întotdeauna pe primul loc. Să poți părăsi la timp un eveniment neinteresant, să închei o conversație neplăcută, să anulezi o întâlnire neproductivă – toate acestea sunt doar benefice.

Ieși din zona ta de confort

Un sfat care apare aproape peste tot și în orice circumstanțe. Există multe controverse în jurul acestei recomandări, dar un lucru important este că funcționează. Acest sfat este practic, dar trebuie să îl aplicați treptat. Nu vă puteți schimba mediul și stilul de viață imediat, trebuie să ieșiți din zona de confort treptat, pas cu pas.

Nu te mai plânge

Autocompătimirea este un fenomen extrem de distructiv care afectează negativ calitatea vieții. Pe baza acestui lucru, deși un astfel de sfat este enervant, urmând-ul, o persoană începe să lucreze la rezolvarea problemei. Soluția problemei, și nu săparea constantă asupra cauzei acesteia, este cea care duce la progres și la creșterea personală.

Urmând aceste sfaturi populare oferite de psihologi, adesea enervante, vă puteți îmbunătăți calitatea vieții.

Sfatul meu pentru azi

1. Mulțumiți pentru toate lucrurile bune pe care le-ați avut înainte și mulțumiți pentru viața pe care o aveți astăzi.

2. Nu irositi energia pe certuri cu nimeni, pentru ca va fi necesară pentru dezvoltarea noastră.

3. Creați condiții pentru a simți dragostea în fiecare zi, pentru că iubirea dă energie vieții. Mângâie-ți pisica, fă o glumă cu cei dragi, amintește-ți ceva bun care te face să zâmbești.

4. Nu încerca să te întorci la vechea ta viață. Fii atent la ceea ce ar trebui să faci chiar acum. Planul trebuie schimbat.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!