7 semne principale ale deficitului de vitamina E pe care nu trebuie să le ignorați niciodată!

7 semne principale ale deficitului de vitamina E pe care nu trebuie să le ignorați niciodată!

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 March 2021 in SanatateSfaturi

Vitamina E este o parte integrantă a dietei umane. Acționează ca un antioxidant și adesea ajută la menținerea lipidelor în stare normală de funcționare. Cu toate acestea, în lumea actuală a OMG-urilor și a alimentelor incredibil procesate, poate fi dificil să obțineți suficientă vitamina E.

Există câteva semne ale unei deficiențe a acestei vitamine pe care nu ar trebui să le ignorați. Vitamina E are proprietăți anti-îmbătrânire.

Deficitul de vitamina E.

Un astfel de semn este slăbiciunea musculară la copii. Când un copil devine adult, slăbiciunea se dezvoltă într-o anomalie a mușchilor, ficatului, măduvei osoase și creierului. Cu toate acestea, slăbiciunea musculară este un semn comun și poate apărea și la adulți. Poate fi un semn al multor boli diferite, dar poate fi și un indicator al deficitului de vitamina E.

Un alt semn este părul uscat sau căderea părului. Vitamina E este o vitamină foarte importantă pentru părul nostru. Oferă o fixare puternică a părului și asigură o reținere completă a rădăcinilor.

Cataracta – un alt semn. Aceasta este o întunecare parțială sau completă a lentilei ochiului, situată în interiorul globului ocular între iris și vitros. Se dezvoltă la ambii ochi, dar în circumstanțe diferite, cataracta dintr-un ochi poate fi mai gravă decât în ​​celălalt. Vitamina E oferă protecție naturală împotriva acesteia.

Al cincilea semn al deficitului de vitamina E sunt crampele la picioare. Crampele picioarelor se dezvoltă atunci când sunt întinse și suprasolicitate în timpul activităților zilnice. Crampele bruște și dureroase ale picioarelor care nu dispar pot fi un semn al deficitului de vitamina E sau o cauză majoră care poate merge mână în mână cu deficiența de vitamina E.

Deficitul de vitamina E poate provoca globule roșii fragile. Celulele roșii din sânge sunt foarte importante. Ele transportă oxigenul prin hemoglobină, o proteină care se găsește în celule. Sunt adesea rotunde și plate, cu o adâncitură în mijloc – ca și când cineva le-ar fi apăsat cu degetul mare, dar nu s-ar rupe.

Dacă eritrocitul este fragil, acesta poate exploda și poate crea complicații majore. Este posibil să nu tolereze suficient oxigenul sau dioxidul de carbon. Deși trăiesc 120 de zile, trebuie să funcționeze corect.

Vindecarea lentă a țesutului poate fi un alt semn de deficit de vitamina E . Unul dintre cele mai mari beneficii de a avea suficientă vitamină E în dieta ta este că țesutul se vindecă corect și rapid. Vindecarea lentă poate complica lucrurile și poate crea alte probleme care vor trebui rezolvate.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!