7 semne prin care organismul te atenționează că mănânci prea mult zahăr

7 semne prin care organismul te atenționează că mănânci prea mult zahăr

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 February 2021 in SanatateSfaturi

După cum se spune, zahărul este moarte albă. Este într-adevăr considerat una dintre cele mai nocive substanțe. Odată ce nivelul sanguin crește prea mult, acesta poate provoca diabet și alte probleme grave de sănătate, cum ar fi boli de inimă, insuficiență renală și chiar accident vascular cerebral.

Indiferent dacă sunteți sau nu bolnav de diabet, consumul de zahăr trebuie întotdeauna controlat. Corpul trimite întotdeauna semnale atunci când depășim cantitățile normale.

7 semne care arată că mâncați prea mult zahăr

1. Senzație de foame tot timpul

Dacă mănânci multe alimente care conțin mult zahăr, nivelul glicemiei crește dramatic. Drept urmare, organismul nu primește energia necesară și cere hrană. Și acest lucru poate duce nu numai la diabet, ci și la obezitate.

2. Oboseală constantă

Situația este aceeași aici ca și în cazul senzației de foame. Când nivelul zahărului din sânge este ridicat, organismul devine incapabil să stocheze și să proceseze glucoza în mod corespunzător. Drept urmare, te simți nu numai flămând, ci și obosit.

3. Micțiuni frecvente

Rinichii nu pot procesa lichidul în mod normal dacă glicemia este crescută. Din această cauză, corpul dizolvă sângele cu lichid intracelular și, la rândul său, duce la urinare frecventă.

4. Boli infecțioase

Nivelurile ridicate de zahăr creează un mediu favorabil pentru ca bacteriile să prospere. Infecțiile tractului urinar pot apărea atât la bărbați, cât și la femei. Dar femeile sunt mai frecvente dacă nivelul zahărului este ridicat.

5. Gură uscată

Setea puternică și gura uscată sunt semne sigure că consumați prea mult zahăr, deoarece acest lucru poate duce la deshidratare. Desigur, trebuie să restabiliți echilibrul apei, dar alegeți pentru asta băuturi fără zahăr. În mod ideal, apă fără acid. Desigur, acest punct nu se aplică unei zile de vară, fierbinte, când corpul cere mai multă băutură.

6. Pielea uscată

Pielea uscată și cu mâncărime este un alt semn al consumului excesiv de zahăr. Apropo, exfolierea pielii poate apărea pe fundalul a tot ceea ce este menționat în paragrafele anterioare. Deci, dacă observați oricare dintre semnale, iar pielea dvs. începe să aibă mâncărime, este mai bine să vă testați pentru a afla nivelul zahărului.

7. Probleme de concentrare

După cum am discutat mai devreme, nivelul ridicat de zahăr din sânge împiedică glucoza să ajungă în special la celulele creierului. Prin urmare, o persoană nu poate lua decizii rapide și, în general, se gândește mult timp până să-și amintească anumite lucruri.

Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră!

Controlați aportul de alimente bogate în zahăr. Astfel te vei salva de multe afecțiuni și probleme cu excesul de greutate. Iar dacă suferiți de umflături, atunci ar trebui să minimizați și cantitatea de sare din dieta dumneavoastră.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!