7 semne care vă pot ajuta să recunoașteți diabetul

7 semne care vă pot ajuta să recunoașteți diabetul

Publicat de Tudor Mihalache pe 26 July 2022 in SanatateSfaturiStiinta

Diabetul este o boală asociată cu absorbția deficitară a glucozei. Se caracterizează prin niveluri ridicate de zahăr din sânge. În acest articol, vei afla cele 7 semne care te vor ajuta să recunoașteți diabetul.

Cum să recunoști diabetul nu este o întrebare inutilă. Cu toții am auzit despre această boală periculoasă, mulți dintre noi avem prieteni care suferă de diabet. Desigur, avem o idee generală despre această boală și uneori începem să suspectăm diabetul în noi înșine. Persoanele care nu urmează o dietă sănătoasă, și mănâncă lucruri nesănătoase precum dulciurile, prăjiturile etc., aud adesea avertismente că un astfel de stil de viață poate duce la diabet.

Ce trebuie să știm pentru a recunoaște diabetul?

De asemenea, ar trebui să fim conștienți de principalele semne ale diabetului, astfel încât, după ce le-am descoperit la timp, ca să spunem așa, să ne oprim, să consultăm un medic și să începem, dacă este necesar, tratamentul.

Pentru a rezista cu succes la un fel de boală, trebuie să știți cu ce avem de-a face. Cu cât suntem mai bine informați despre asta, cu atât vom putea să luptăm cu mai mult succes.

Diabetul afectează cel mai adesea persoanele cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani. În stadiul inițial, boala de obicei nu se face simțită, o persoană își dă seama numai după un incident grav de sănătate sau după un examen medical.

Diabetul zaharat este o boală cronică, este imposibil să scapi complet de manifestările sale. Se caracterizează prin creșterea nivelului de glucoză (zahăr) în sânge, care apare din cauza producției insuficiente de insulină sau din cauza celulelor țesuturilor corpului care nu mai răspund corespunzător la insulină.

Pentru a diagnostica diabetul, trebuie să faceți un test de sânge. Acest diagnostic se pune atunci când nivelul glicemiei din sânge depășește 125 mg/dl. Există mai multe tipuri de diabet:

Diabet zaharat tip 1. În acest caz, pancreasul produce prea puțină insulină sau nu o produce deloc. Acești pacienți necesită injecții continue de insulină. De asemenea, trebuie să urmați o alimentație sănătoasă.

Diabet zaharat tip 2. În cazul acestui tip de diabet, organismul nu poate folosi în mod corespunzător insulina produsă de pancreas. Diabetul de tip 2 este mai frecvent la persoanele în vârstă, precum și la persoanele obeze și sedentare.

Se tratează cu insulină și medicamente care scad zahărul din sânge. De asemenea, trebuie să faci mișcare și să mănânci corect.

Diabet gestațional. Diabetul gestațional se poate dezvolta la femei în timpul sarcinii. În acest caz, acțiunea insulinei „blochează” hormonii de sarcină. Acest tip de diabet este cel mai frecvent la femeile cu vârsta peste 25 de ani, mai ales atunci când au hipertensiune arterială și sunt supraponderale.

Diabetul gestațional poate fi legat de ereditate și sindromul ovarului polichistic. În 70% din cazuri, diabetul gestațional este corectat prin alimentație. Activitatea fizică moderată ajută, de asemenea.

Această boală are anumite manifestări care ajută la recunoașterea ei. Adevărat, pot fi sporadice sau similare cu simptomele altor boli.

Cum să recunoști diabetul: 7 semne ale bolii

În orice caz, după ce ai observat astfel de simptome la tine, trebuie să consulți un medic și să faci un test de sânge pentru a verifica nivelul de glicemie.

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache