7 semne care sugerează că nu este bine să țineți legătura cu acest tip de persoană

7 semne care sugerează că nu este bine să țineți legătura cu acest tip de persoană

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 March 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Din păcate, de cele mai multe ori nu putem identifica aspectele negative ale unei persoane de la început: pentru că își ascunde defectele și își evidențiază părțile pozitive ca să facă o impresie bună în fața celor din jur.

Cu toate acestea, există unele trăsături care ar trebui să fie semnale de alarmă pentru tine, trăsături care indică faptul că ceva nu este în regulă cu această persoană, trebuie doar să fii atent și să le identifici.

Psihologii au stabilit o serie de “semnale”, pe care le puteți vedea deja de la prima întâlnire. Aceste semnale vă vor ajuta să înțelegeți pe cine trebuie să scoateți din viața voastră. Iată care sunt cele mai evidente semnale:

1. Încălcarea limitelor personale

Fiecare dintre noi are limite ale zonei de confort: unii oameni nu doresc să fie atinși pentru că nu se simt comod, alții nu doresc ca cineva să bea din ceașca lor.

De obicei, transmitem aceste informații nonverbale deja de la prima întâlnire, iar unele dintre ele (cum ar fi să nu luăm ceașca cuiva) sunt acceptate în mod general.

Deci, dacă o persoană nu ia in calcul dorințele tale și normele de politețe – evit-o, deoarece acestei persoane nu îi pasă de confortul altor oameni, se gândește doar la sine.

2. Înfloritul poveștilor

Pe de o parte, toți oamenii își înfloresc uneori povestirile din viața lor, pentru a netezi colțurile ascuțite și pentru a încânta pe cei din jur. Pe de altă parte, unele persoane fac acest lucru constant și este deja o patologie.

O persoană care își înflorește constant povestirile, la adâncimea sufletului său, nu are deloc încredere în sine, iar de aceea încearcă să pară mai interesantă decât este. Dacă relația de prietenie nu se bazează pe confortul de a fii tu însuți, atunci nu ar trebui să mai existe.

3. Toxicitate

Dacă o persoană vorbește mereu negativ despre ceilalți și nu îi place nimic, atunci:
a) este narcisistă;
b) nu îi place nici de tine, doar că nu ți-o spune în față.

Nu este necesar să explicăm de ce nu suntem compatibil cu această persoană, trebuie doar să o scoatem din viața noastră.

4. Glume răutăcioase la adresa oamenilor

La fel ca și cu toxicitatea, umorul este doar un înveliș. Dacă persoana face glume răutăcioase despre alți oameni, cu siguranță va face și cu voi. Dacă faceți o greșeală, veți deveni și voi subiectul glumelor acestei persoane.

5. Avaritatea

Economisirea banilor este un lucru bun, dar furtul de lingurițe sau scobitori din restaurant este un semnal de alarmă. O persoană avară se va uita la fiecare bănuț și va face să pară că îi datorați mereu ceva. Acest lucru nu este bun într-o prietenie. Nu spunem că numai unul dintre prieteni trebuie să plătească, dar nici nu e bine să te calculezi la fiecare leu.

6. Bârfa

Amintiți-vă: dacă cineva vă spune bârfe și zvonuri despre alții, el va spune bârfe și zvonuri și despre voi altor persoane. Această regulă nu se schimbă niciodată. Aveți grijă ce povestiți prietenilor, cel mai bine este să țineți pentru voi detaliile din familie, relație, muncă și să vorbiți doar lucruri generale.

De exemplu, dacă vă întreabă cum este la muncă, îi spuneți doar că este bine, nu începeți să îi povestiți că v-ați certat cu un anumit coleg, că vă place de un coleg etc.

7. Nu se țin de cuvânt

Trebuia să vă întâlniți undeva, dar persoana respectivă nu a venit sau trebuia să puneți bani pentru petrecerea de birou, dar persoana nu a dat nimic. Acesta este tipul de comportament negativ care erodează treptat nervii tăi. Mai bine evitați astfel de oameni imediat.

Dacă observați astfel de comportamente, cel mai bine ar fi să evitați acele persoane.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!