7 semne care demonstrează că ești o persoană inteligentă

7 semne care demonstrează că ești o persoană inteligentă

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 February 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieViata

Conceptul de inteligență a provocat întotdeauna o mulțime de controverse din cauza încercărilor neîncetate ale oamenilor de știință de a o defini cu reguli și restricții stricte. Copiii care obțin cel mai mare scor la teste sunt considerați mai inteligenți decât colegii lor cu note slabe. Iar oamenii care respectă regulile și respectă cu strictețe instrucțiunile sunt considerați mai înțelepți decât cei care preferă creativitatea spontană.

Cum abordați definiția inteligenței? Te consideri deștept? Vă sugerăm să vă familiarizați cu mai multe trăsături, a căror prezență indică faptul că sunteți într-adevăr foarte deștept.

Deci, există 7 trăsături de personalitate asociate cu o inteligență înaltă.

1. Adormi târziu

Cercetările au arătat că oamenii care merg la culcare foarte târziu sunt mai inteligenți decât cei care se pun la somn devreme. Dar dacă crezi că a rămâne treaz până târziu te va face mai inteligent, lasă-mă să-ți risipesc concepțiile greșite. Cercetările au demonstrat o legătură între inteligență și „bufnițe” care rămân vigilente mai mult decât celelalte păsări.

2. Ești un introvertit.

Faptul că introvertiții sunt mai inteligenți decât extrovertiții a fost spus de mai multe ori. Un studiu realizat de organizația non-profit Gifted Development Center a constatat că tendințele de introversiune sunt prezente la 60% dintre copiii supradotați. De foarte multe ori, adulții cu un IQ ridicat sunt, de asemenea, introvertiți.

Psihologul german Hans Eysenck a efectuat experimente cu oameni introvertiți, în timpul cărora a reușit să constate că acest tip de oameni au o excitare congenitală crescută în cortexul cerebral. Adică, cantitatea de informații pe care o procesează pe secundă este mai mare decât cea a extrovertitului mediu.

3. Ai un simț al umorului dezvoltat.

Dacă îi poți face pe ceilalți să râdă, atunci nivelul tău de IQ este cu siguranță mult mai mare. Deoarece personalitățile amuzante sunt mai înțelepte și mai creative, conversațiile lor nu sunt niciodată plictisitoare, ceea ce arată și o minte extraordinară.

De asemenea, persoanele cu bun simț al umorului obțin întotdeauna mai multe puncte la examenele orale.

4. Acceptați faptul că mai aveți de învățat

Oamenii deștepți recunosc fără nicio ezitare atunci când nu știu ceva. Nu pretind că, cunoștințele lor sunt nelimitate. De fapt, ei sunt întotdeauna deschiși să învețe ceva nou, crescând astfel nivelul lor de inteligență.

Însă persoanelor cu niveluri inferioare de dezvoltare intelectuală le place să-și supraestimeze abilitățile cognitive. Iar cercetările efectuate de Justin Kruger și David Dunning nu fac decât să confirme acest lucru.

5. Ești o persoană curioasă.

Oamenii care nu își ascund curiozitatea sunt mult mai deștepți decât cei care fac contrariul. Chiar și Einstein însuși a spus odată: „ Nu am talente speciale, sunt doar foarte curios”.

6. Ai o minte deschisă.

Această caracteristică vă permite să evaluați punctele de vedere ale altor persoane. Recunoașteți existența mai multor opinii și sunteți întotdeauna deschiși la idei noi.

Studiile au arătat că cei care sunt dispuși să asculte ambele părți ale conflictului au mai mult succes la testul IQ. Dar asta nu înseamnă că o persoană inteligentă va lua pentru adevăr absolut tot ce i se spune.

7. Nu-ți ascunzi sensibilitatea.

Un nivel ridicat de inteligență nu înseamnă a fi insensibil. O persoană cu adevărat inteligentă arată compasiune pentru ceilalți. El este sensibil la problemele altora și va reacționa la ele foarte delicat.

Inteligența emoțională este o formă importantă de inteligență care, din păcate, nu este disponibilă pentru toată lumea. Oamenilor inteligenți emoțional le place să vorbească cu ceilalți, încercând să-și înțeleagă mai bine viața.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!