7 semne că bei puțină apă

7 semne că bei puțină apă

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Apa este implicată în absolut toate funcțiile corpului, asigurând buna funcționare a acestuia. În absența acestui fluid vital, corpul începe să cedeze. Interesant este că faptul că nu-ți este sete nu este o dovadă că bei suficientă apă.

Putem afla că organismul nostru este deshidratat cu ajutorul următoarelor simptome:

1. Uscăciune

Senzația de uscăciune în orice parte a corpului, precum în ochi, gură, piele, este un semn sigur al lipsei consumului de lichide în corpul dumneavoastră. Asigurați-vă că beți suficientă apă în fiecare zi și nu abuzați de diuretice: cafea, ceai și alcool.

2. Migrene

Migrenele frecvente și durerile de cap pot indica o lipsă de apă în organism. Ideea este că deshidratarea determină o scădere a tensiunii arteriale și afectează alimentarea cu oxigen a creierului. O altă consecință a acestui fapt este concentrarea redusă. Nu te poți concentra – ia o pauză și bea un pahar cu apă.

3. Probleme digestive

Digestie grea, arsuri la stomac, probleme cu scaunele, toate aceste simptome pot indica deshidratare. Apa crește secreția de mucus în stomac și lubrifiază intestinele, ajutând la digerarea alimentelor. Faceți-vă o rutină să beți câte un pahar de apă pe stomacul gol imediat după trezire, lichidul va ajuta metabolismul și va pregăti tractul digestiv pentru momentul în care mâncați.

4. Oboseală și apatie

Nu ai deloc putere și vrei să dormi constant? Poate pur și simplu nu consumi suficientă apă. Când este deshidratat, corpul este moale și nu ai forță pentru nimic, pur și simplu începe să bei mai multă apă.

5. Probleme articulare

Apa servește drept „ulei” pentru articulații, prevenind fricțiunea oaselor, le aduce nutrienți și le curăță de săruri și toxine. Dacă observați că mobilitatea articulațiilor a scăzut, atunci, cel mai probabil, nu au suficient lichid.

6. Respirație urât mirositoare

Medicii stomatologi cred că deshidratarea poate provoca respirație urât mirositoare, deoarece bacteriile care trăiesc în gură încep să se înmulțească activ într-un mediu uscat. Bea mai multă apă între mese: lichidul curăță gura de restul de alimente și stimulează producția de salivă, care are un efect antibacterian.

7. Senzație de foame constantă

Corpul deshidratat începe să caute surse de lichide chiar și în alimente, astfel încât atunci când există o lipsă de apă în corp, putem confunda cu ușurință senzația de foame cu sete. Dacă simți nevoia să mănânci prea des, încearcă să bei un pahar cu apă în loc să mănânci.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!