Fără excepție, toți părinții visează că, copiii lor vor reuși în viață și vor avea o poziție înaltă în societate. Dar de ce are nevoie un copil pentru a realiza asta? Ce lucruri ar trebui să-și învețe mamele și tații copiilor? Ce abilități utile să trebuie să le transmiteți copiilor? Despre asta vom discuta în acest articol!
Fiecare părinte are propria rețetă pentru o bună educație parentală. Cel mai interesant lucru este că ambii părinți le doresc copiilor doar viață bună și fericită. Atunci unde cresc, morocănoșii, răutăcioșii, egoiștii și bătăioșii? Aparent, nu toți părinții sunt capabili să orienteze creșterea copiilor într-o direcție constructivă. Iar în viitor, fiicele și fiii lor nu își pot construi o carieră și o viață personală.
7 reguli pentru părinții care vor să crească copii de succes
1. Mută-te într-o zonă bună
Mutatul este o sarcină extrem de dificilă. Însă părinții care doresc să-și susțină copiii pe drumul spre succes pot face un pas atât de radical. Cu fel de mutare? De exemplu, părinții se vor muta în zona orașului, unde copiii lor vor avea ocazia să studieze într-o instituție de învățământ decentă, să participe la cursuri, să-și dezvolte talentele și să comunice cu colegii de succes.
Un exemplu în acest sens pot fi părinții care se mută în țări mai dezvoltate, promițătoare, unde o persoană are oportunități mari. Mutatul într-o zonă potrivită este o soluție bună pentru „marcarea” viitorului copilului tău.
2. Dezvoltarea unor relații bune
Din 1938, experții de la Universitatea Harvard au fost implicați în cercetări pe termen lung asupra experienței de viață a 400 de studenți ai acestei instituții de învățământ. După aproape 70 de ani de observație, interogatorii, analize, oamenii de știință au reușit să găsească o „rețetă” pentru o viață fericită și prosperă.
Lecțiile învățate nu aveau nimic de-a face cu bogăția, faima sau munca. Concluzia neașteptată trasă din acest studiu îndelungat este surprinzător de simplă: relațiile bune fac o persoană fericită și sănătoasă.
Ce pot face părinții pentru copiii lor în această chestiune? În primul rând, să dezvoltă relații sănătoase cu rudele și cunoștințele și să își învețe copiii cum să formeze și să mențină relații sănătoase.
3. Lăudați-vă corect copiii
Părinții care cresc copii de succes îi laudă prin consolidarea obiceiurilor pozitive. Ce înseamnă asta? Că lauda este pentru strategiile și eforturile care ajută la rezolvarea problemelor, nu pentru talentele înnăscute.
Poate fi greu să-ți dai seama ce este imediat. Aici sunt cateva exemple.
- nu lăudați copilul pentru o notă mare la un examen, ci lăudați-l pentru că s-a pregătit;
- nu lăudați copilul pentru câștigarea competițiilor sportive, ci pentru a-i remarca perseverența și eforturile în antrenament, care au făcut posibilă câștigarea victoriei;
Scopul este de a lăuda copilul pentru progresul pe care îl face, nu pentru anumite momente de succes.
4. Nu vă asumați responsabilități copilărești
Nu rezolva treburile copiilor și cu atât mai mult când vine vorba de temele de la școală. Este important să îi înveți să aibă abilități practice de care vor avea nevoie la vârsta adultă. Îi poți ajuta, dar nu fă tu totul.
5. Copiii trebuie să știe că pot conta întotdeauna pe sprijinul părinților
Copilul poate conta pe sprijinul părinților, dar nu la fiecare mic obstacol, ci când a încercat de mai multe ori și nu a reușit. Nu trebuie să-l facem să creadă că noi suntem în umbra lui și orice ar fi, facem noi în locul lui.
6. Ajutați copiii să devină rezistenți la stres
Reziliența la situații stresante, implică capacitatea de a se recupera în scurt timp după situații dificile. Într-o oarecare măsură, acesta este fundamentul succesului. Rezistența la stres face posibilă trecerea de la o înfrângere la altă înfrângere, menținând în același timp entuziasmul.
Această atitudine față de probleme îl va ajuta pe copil în viitor să întâmpine dificultățile față în față. Dați un exemplu bun copiilor voștri, lăsați-i să-și rezolve problemele și nu le interziceți să-și asume riscuri acolo unde este permis.
7. Inspirați copiii să fie antreprenori
Educația financiară în ziua de astăzi este extrem de importantă, precum și gândirea antreprenorială. Mulți oameni susțin că au avut succes pentru că părinții i-au încurajat aspirațiile antreprenoriale și astfel au avut șanse mai mari să-și realizeze ambițiile la o vârstă fragedă.