7 secrete de frumusețe ale legendarei Coco Chanel. „Când ne pasă de frumusețe, trebuie să începem cu inima și sufletul, altfel niciun produs cosmetic nu va ajuta.”

7 secrete de frumusețe ale legendarei Coco Chanel. „Când ne pasă de frumusețe, trebuie să începem cu inima și sufletul, altfel niciun produs cosmetic nu va ajuta.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 January 2021 in CitateDe SufletDezvoltare PersonalaSfaturiViata

Coco Chanel ne oferă cele mai înțelepte lecții și sfaturi despre frumusețe, pe care trebuie să le aplicăm toti în viața de zi cu zi!

Regula 1. Somn sănătos

Somnul este fundamentul atracției. În această problemă, Coco Chanel este categorică – trebuie să te culci la timp. La timp – înseamnă până la ora 23:00, deoarece în acest moment melatonina este produsă cel mai activ, ceea ce înseamnă că procesele de recuperare ale celulelor se desfășoară în mod natural. Tulburările de somn duc la îmbătrânirea prematură și la apariția unor vânătăi și pungi sub ochi atât de neplăcute de toată lumea.

Regula 2. Sport regulat

Unul dintre cei mai la modă scriitori de ficțiune, francez, , Paul Moran, în anii 1930, în cartea sa Chanel’s Charm, are un citat superb: „Am inventat un trening doar pentru mine. Nu pentru că alte femei nu făceau sport, ci pentru că eu nu făceam… ”

Da, Gabrielle Chanel poate fi considerată fondatoarea modei pentru o siluetă subțire și sportivă, care astăzi, mai mult ca oricând, este cel mai mult apreciat la femeile frumoase. Ce a făcut ea pentru a atinge acest obiectiv? Chanel este cunoscută pentru pasiunea pentru sporturile ecvestre. În plus, Coco era pasionată de schiul alpin și petrecea mult timp în celebrul oraș St. Moritz din Elveția, așa că mai târziu a adăugat haine de schi la colecția sa, iar hobby-ul ei pentru yachting s-a reflectat în linia de plajă Chanel.

Regula 3. Nutriția rațională

Continuând tema unei siluete grațioase, pe care se potrivesc perfect o mică rochie neagră, o jachetă de decupată și o colecție de croazieră, trebuie să vorbim despre principiile nutriției legendarului couturier.

Șef printre ei: moderație . Porția de mâncare a lui Gabrielle a fost întotdeauna mică, dar suficientă pentru a o menține energizată pentru muncă și creativitate.

  • Fără dulce, fără gras.
  • Respingerea completă a alcoolului.

Regula 4. Tratamente și măști din ingrediente naturale

În portbagajul de frumusețe al Coco Chanel, existau multe rețete pentru îngrijirea pielii feței și a corpului din ingrediente naturale. Produsele ei preferate pentru măști și îngrijiri sunt, după cum spunem noi astăzi „rețetele bunicii”: făină de porumb, ulei de măsline, căpșuni, drojdie, sare de mare. Gabrielle a apreciat în mod deosebit exfoliantul din făină de porumb. Chanel îl aplica în timpul dușului de dimineață, atât pentru față, cât și pentru corp, masând pielea energic timp de 8 minute.

Regula 5. Armonia interioară și dragostea

În lista nesfârșită a citatelor de Coco Chanel, o afirmație ocupă un loc important:

Când ne pasă de frumusețe, trebuie să începem cu inima și sufletul, altfel niciun produs cosmetic nu va ajuta.”

Cu acest principiu a trăit însăși doamna Gabrielle. Despre inima ei generoasă aflăm din cartea „Coco Chanel – Secretul succesului ” scrisă de Nikolai Nadezhdin.

Într-o toamnă rece, Gabrielle se plimba în parc cu iubitul ei Arthur Capel. Arthur văzu o broască pe drum și păși peste ea cu dezgust. Coco s-a așezat și a luat ușor animalul în palma ei. Și apoi a dus-o la iaz și a eliberat broasca în apa neagră de toamnă.

– Îngheață, săracă, spuse ea cu tristețe.

– O creatură urâtă, mormăi Arthur.

Lucrurile vii nu pot fi urâte”, a răspuns Coco, privind în sus spre Arthur. u ea.

Aceasta este armonia interioară a unei femei: să te raportezi la lume cu dragoste . Toate contradicțiile noastre interne, negativitatea sunt afișate pe față și pe corp.

Regula 6. Îngrijirea de sine

Chanel era sigură: totul într-o femeie este frumos, chiar și ridurile ei, dacă este frumoasă în interior. În plus, o femeie trebuie să fie îngrijită. Orice femeie poate arăta bine, indiferent de cum a fost lăsată de Dumnezeu. Depinde mult de îngrijirea personală.

Regula 7. Faceți totul cu bucurie

Chanel a îndemnat lumea să trăiască și să facă totul numai din plăcere și bucurie. Își făcea mereu timp să se odihnească și în același timp se gândea la munca ei, pentru că făcea ceea ce iubea. Când ochii strălucesc, orice femeie arată frumos. Așa a fost și cu Coco Chanel. Trebuie să nu vă fie frică, să găsiți ceva al vostru și să faceți din acesta o afacere.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!