Artrita este o boală care se manifestă prin dureri severe. Această boală apare atunci când cartilajul articulațiilor noastre se uzează și oasele încep să se frece unul de celălalt.
O persoană care suferă de artrită dezvoltă inflamații articulare și dureri care nu îi permit acesteia să ducă o viață normală și activă. Cu ajutorul anumitor remedii naturale, simptomele acestei boli pot fi ameliorate, lucru care va îmbunătăți calitatea vieții umane și va împiedica durerea să îi afecteze stilul de viață.
Remedii pentru calmarea durerilor de artrită:
1. Ulei de ricin
Probabil că nu știați asta, dar uleiul de ricin ajută la calmarea durerii și inflamației degetelor cauzate de artrită. Există multe modalități diferite de a utiliza acest remediu natural. Acidul ricinoleic prezent în acest ulei are un puternic efect antiinflamator și analgezic, care calmează procesele inflamatorii și ameliorează durerea. De aceea, pacienților cu artrită li se recomandă să își maseze mâinile cu ulei de ricin de două ori pe zi.
De asemenea, puteți să încălziți două linguri de ulei de ricin și amestecați-l cu suc de portocale proaspăt stors. Beți acest amestec în fiecare dimineață pe stomacul gol timp de două săptămâni. Veți putea observa imediat primele efecte pozitive ale tratamentului. Aveți grijă să nu depășiți doza recomandată de ulei de ricin, deoarece are un efect laxativ.
2. Semințe de schinduf
În urma realizării unor studii, experții au ajuns la concluzia că uleiul acestei plante are proprietăți antiinflamatorii și, de asemenea, are un conținut ridicat de antioxidanți. Acest lucru vă permite să reduceți semnificativ durerea artritei timp de câteva luni.
Cum se consumă aceste semințe? Semințele ar trebui să fie puse într-un pahar cu apă și lăsate la înmuiat peste noapte. Dimineața, mâncați semințele pe stomacul gol, bând apă. Pentru a obține un rezultat vizibil, ar trebui să consumați semințe de schinduf timp de câteva luni la rând.
3. Curcumă
Curcuma poate fi supranumită și „cel mai bun aliat împotriva durerii artritei”. Acest condiment are proprietăți antiinflamatorii, antiseptice, antibacteriene și este un puternic antioxidant. Adăugați o linguriță de curcuma într-un pahar de lapte, apoi puneți o lingură de miere. Dacă suferiți de intoleranță la lactoză, utilizați apă plată în loc de lapte.
4. Ulei de măsline
Ingredientul activ oleocantal prezent în uleiul de măsline inhibă activitatea enzimelor COX-1 (ciclooxigenază-1) și COX-2 (ciclooxigenază-2). Activitatea acestuia din urmă este asociată cu procesele inflamatorii. Persoanele care consumă în mod regulat ulei de măsline sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta artrită reumatoidă în viitor.
Pentru a calma durerea și inflamația articulațiilor mâinilor, vă recomandăm să faceți un masaj ușor cu ajutorul uleiului de măsline. Pentru a face masajul mai eficient, se recomandă încălzirea uleiului, iar pentru a face masajul mai plăcut, puteți adăuga puțin ulei esențial de lavandă.
5. Miere și scorțișoară
Combinația de miere și scorțișoară este foarte bună pentru sănătatea noastră. În ceea ce privește artrita, această combinație ajută la calmarea procesului inflamator și la ameliorarea durerii. Scorțișoara are proprietăți antiinflamatorii și este un puternic antioxidant. Mierea este cunoscută ca fiind cel mai bun antiseptic natural.
Pregătiți un amestec de jumătate de linguriță de scorțișoară și o lingură de miere. Luați-o în fiecare dimineață pe stomacul gol până când durerea dispare.
6. Sare Epsom
Sarea Epsom este, de asemenea, un tratament foarte popular pentru durerea de artrită. Cu ajutorul acestuia, articulațiile afectate se relaxează, mobilitatea lor se îmbunătățește, durerea dispare și inflamația se retrage. Este recomandat să pregătiți o baie locală: umpleți ligheanul cu apă fierbinte și adăugați două căni de sare Epsom. Puneți mâinile în lighean timp de 20 de minute. Procedura trebuie repetată de două ori pe săptămână.
7. Oțet de mere
Acest produs ieftin și accesibil poate fi utilizat și în tratamentul artritei degetelor. Oțetul de mere poate ameliora inflamația și calma durerea. Se dizolvă o lingură de oțet de mere într-un pahar cu apă și se adaugă o cantitate mică de miere. Bea în fiecare dimineață pe stomacul gol.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


