7 remedii naturale pentru durerea de stomac și gastrită

7 remedii naturale pentru durerea de stomac și gastrită

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Gastrita este o tulburare a sistemului digestiv care apare atunci când evacuarea gastrică este iritată de secreția excesivă de acid gastric. Aceasta este o problemă obișnuită, cauzată aproape întotdeauna de consumul de alimente nesănătoase, dar poate fi cauzată și de o infecție bacteriană. Din fericire, există câteva remedii naturale pentru gastrită și efectele sale secundare.

Principalul simptom pe care îl veți întâlni este o senzație de arsură inconfortabilă în abdomen. Acest lucru este aproape întotdeauna însoțit de durere, inflamație și stomac deranjat. Deși gastrita poate apărea din când în când, ea devine adesea o afecțiune recurentă care poate duce la complicații dacă nu este tratată.

Iată 7 remedii naturale pentru gastrită:

1. Suc de cartofi

Sucul de cartofi este un antiacid natural care poate ajuta la reglarea pH-ului stomacului. Dacă faceți acest lucru, veți putea diminua senzația de arsură și durerea cauzată de gastrită. În plus, reduce producția excesivă de gaze, reducând în același timp nivelul de inflamație asociat cu această afecțiune.

Luați 3-4 linguri de suc de cartofi o dată pe zi, dar dacă simptomele persistă luați de 2 ori pe zi.

2. Apa de cocos 

Apa de cocos este bine cunoscută pentru valoarea sa nutritivă ridicată, este o opțiune sănătoasă pentru combaterea acestei tulburări digestive. Proprietățile sale alcaline reduc aciditatea excesivă. De asemenea, apa de cocos hidratează foarte bine, ceea ce înseamnă că poate ajuta la detoxifierea stomacului.

La primele semne de gastrită trebuie să beți o jumătate de pahar de apă de cocos (100 ml). Dacă problema persistă, beți de până la 3 ori pe zi.

3. Iaurt natural

Culturile vii din iaurtul natural sunt excelente pentru combaterea bacteriilor H. pylori care provoacă gastrită cronică. Probioticele sale reglează pH-ul tractului gastro-intestinal și întăresc bariera care vă protejează stomacul de aciditate excesivă.

Consumați 2 pahare de iaurt natural pe zi (250 g) până când problema dispare.

4. Căpșuni

Căpșunile conțin compuși fenolici care pot ajuta la reducerea gastritei. Antioxidanții din compoziția sa luptă împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi și susțin regenerarea membranelor mucoase.

Faceți ceai cu frunze uscate de căpșuni și beți-l de două ori pe zi. De asemenea, mâncați zilnic 3-5 căpșuni coapte.

5. Lapte de orez

Laptele de orez este o băutură vegetală care a devenit populară în toată lumea. Mulți oameni știu că este un remediu excelent pentru diaree și probleme ale pielii. Pe lângă antioxidanți și fibre, el conține minerale care ajută la reglarea pH-ului sistemului digestiv. Acest lucru poate ajuta la prevenirea acidității excesive și a gastritei. Consumul de lapte de orez reduce senzația de arsură în abdomen și combate în mod eficient inflamațiile.

Mai întâi, adăugați câteva linguri de orez (20 g) într-un pahar cu apă și fierbeți câteva minute. De îndată ce apa se albește, se strecoară și se consumă. Repetați de două ori pe zi.

6. Mierea naturală

Mierea este un antiacid natural care ajută la întărirea mucoasei gastrice, prevenind ulcerul și gastrita. Zaharurile sale naturale sunt, de asemenea, o sursă de energie pentru corpul dumneavoastră. Deoarece este ușor absorbit de organism, nu provoacă probleme de sănătate. Mierea conține minerale, antioxidanți și compuși antiinflamatori care vă vor ajuta în reducerea durerii și iritației abdominale.

Mâncați 2 linguri de miere organică (50 g) la primele semne de gastrită. Dacă doriți, diluați-o în apă caldă.

7. Aloe vera

Gelul de Aloe vera are multe proprietăți antimicrobiene și antiinflamatoare. Prin urmare, este, de asemenea, unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru gastrită. În primul rând, inhibă acțiunea bacteriilor H. pylori și ajută formarea mucoasei gastrice.

Amestecați câteva linguri de gel de aloe vera (30) cu puțină apă și luați pe stomacul gol dimineața, dacă este posibil.

Atenție: Aloe vera are un efect ușor laxativ, așadar nu recomandăm consumul excesiv al acestui produs.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!