7 reguli de „puritate” a vieții de la înțelepții orientali

7 reguli de „puritate” a vieții de la înțelepții orientali

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 November 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSpiritualitate

Din generație în generație, în Est, se transmite experiența neprețuită a înțelegerii naturii umane, capacitatea de a menține echilibrul interior, de a trăi în armonie cu sine și cu lumea înconjurătoare.

Nu de aceea mulți europeni, care trăiesc într-o tensiune constantă, incapabili să mențină echilibrul intern, sunt atrași de Tibet, de sursele înțelepciunii răsăritene, care ne învață echilibrul mental, capacitatea de a accepta lumea așa cum este și de a extrage forța din pace ?

Astăzi vreau să vă povestesc despre 7 reguli ale adevăratei purități a înțelepților estici pentru vă umple viața cu lumină și armonie.

Regula curățeniei mâinilor

Vorbind despre puritatea mâinilor, înțelepții din est reamintesc: „fii cinstit”. Furtul, deliberat și involuntar, nu trece fără urmă pentru suflet, umplându-l de anxietate și frică. Merită să furați ca să vă transformați viața într-un iad personal, atrăgând și mai multe nenorociri și necazuri?

O persoană nu are nevoie de multe lucruri pentru a se simți fericită. Și, în primul rând, acestea nu sunt deloc valori materiale. Ce valoare are tot aurul din lume în comparație cu lipsa sănătății? Zero.

Regula auzului pur

Protejați-vă urechile mereu și nu numai de frig și vânt. Evitați orice informație negativă, persoanele toxice, supărate, enervate cu plânsele lor nesfârșite și condamnarea tuturor celor care se întâmplă în viață și în lume.

Chiar și o singură emoție negativă pe care o treci voluntar prin tine îți distruge energia. Sunt sigur că toată lumea a experimentat cel puțin o dată un sentiment de devastare, durere de cap și apatie după ce a comunicat cu astfel de oameni.

Dar, pe lângă aceasta, ne infectează cu energie negativă, mai rea decât orice virus. Și devenim, fără să ne dăm seama, purtători ai acestei negativități, răspândind-o în jurul nostru, atrăgându-ne probleme și nenorociri.

Regula privirii pure

Același lucru este valabil și pentru vedere. Scenele de bătaie, ostilitate, ură, umilință sunt la fel de negative ca și vorbele rele. Singura diferență este că acestea sunt mai puternic întipărite în memorie, susținute de o imagine vie și ne distrug nu numai energia, ci și mintea.

Este dificil să vă distanțați, având în vedere ce ne este difuzat la televizor și cu ce este Internetul încărcat. Dar dificil nu înseamnă imposibil. Este în puterea noastră să ne permitem să vedem câtă frumusețe există în această lume.

Regula sunetului pur

Ar putea fi combinată cu a doua regulă, deoarece acestea sunt interconectate. Trebuie să fim foarte atenți la ce și cum vorbim, la ce transmitem în jurul nostru și cu ce fel de energie îl umplem.

Fiecare cuvânt rostit are o vibrație specială și este capabil să distrugă totul în jur într-o clipă, nu numai la nivel fizic, ci și la nivel mental.

Într-un cuvânt, puteți jigni, umili, lovi, provoca suferință. Dar nu numai celor cărora li se adresează, ci în primul rând, pentru mine. Totul în viață se întoarce întotdeauna ca un bumerang. Cred că trebuie să ne amintim acest lucru când nu ne putem abține de la cuvinte dure.

Regula corpului și a îmbrăcămintei curate

Și, din nou, nu ar trebui să o luați la propriu. Nu ne referim direct la igiena trupului și hainelor. Apa dă putere, spală necazurile și invidia, ne dă sănătate. La fel ca hainele frumoase și ordonate oferă confort și stimă de sine.

Dar există o altă puritate, care implică faptul că nu trebuie să vă răsfățați cu obiceiuri rele, să vă răsfățați cu lăcomie, să uitați de măsură, să căutați plăceri senzuale. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să începi să te înfometezi și să faci imediat jurământul de abstinență. Aceasta este doar o reamintire că trupul este templul sufletului nostru. Iar puritatea sa este imposibilă fără sănătatea și puritatea corpului.

Regula unei inimi și a unui suflet curat

Ne naștem cu un suflet limpede și cu o inimă bună, dar puțini oameni reușesc să păstreze acest dar. Omul este imperfect, ca lumea din jurul lui. Suntem capturați de propriile noastre pasiuni, ambiții, dorințe.

În urma circumstanțelor, săvârșim fapte rele, nu ne ferim de răutate și minciuni, devenim imuni la durerea altor persoane, construind în fiecare an o coajă impenetrabilă pe inima noastră.

Trăim doar pentru noi înșine, răcind și profanând sufletul. Uitând că credința, dragostea și recunoștința ne fac puternici și de succes. Acesta este nucleul, datorită căruia lumea noastră nu sa prăbușit încă.

Regula gândurilor pure

De asemenea, aceasta este ecoul regulilor purității auzului, sunetului și privirii. Dar, pe lângă necesitatea de a nu permite negativității în viața ta, implică și faptul că nu te poți angaja în autoflagelare, să te cerți, să cultivi resentimente în sufletul tău, trăind în autocompătimire.

Aceasta este o cale către nicăieri, autodistrugere, care nu va aduce altceva decât o existență grea.

Sunt regulile igienei mintale ale înțelepților din Est atât de inacceptabile pentru noi, europenii? În opinia mea, acestea sunt potrivite pentru fiecare persoană, indiferent de religie, naționalitate și vârstă. Pentru că ajută la schimbarea lor și, prin urmare, la îmbunătățirea lumii.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!