7 reguli de aur ale sănătății oferite de un mare chirurg

7 reguli de aur ale sănătății oferite de un mare chirurg

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 November 2020 in SanatateSfaturi

Un chirurg a acordat mare atenție alimentației în combinație cu activitatea fizică, fără de care, după cum a susținut, o persoană nu poate fi sănătoasă. Teoria, pe care academicianul a descris-o în cărțile sale, a testat-o ​​asupra sa.

Iată 7 reguli de sănătate de aur ale marelui chirurg:

1. Nu vă așteptați ca medicii să vă facă sănătoși

Pot salva vieți, chiar vindeca boala, dar ei te vor îndruma doar la început și apoi tu trebuie să continui pe cont propriu și să ții cont de recomandările lor. Degeaba are medicul grijă de tine când ești la spital sau la cabinet, dacă tu după ce pleci nu ți cont de indicațiile lui.

2. Medicii tratează bolile, dar sănătatea trebuie menținută de dumneavoastră

Pentru că sănătatea este cea mai importă în viața unui om, trebuie să avem grijă să o menținem. Medicii sunt angajați pentru a trata bolile, dar acolo unde depinde de tine, este bine să fi precaut și să iei toate măsurile necesare pentru a nu te îmbolnăvi.

3. Când simți că ceva este în neregulă, anunță medicul

Nu sta pe gânduri și nu-ți impune faptul că ,,va trece”. Nu ai de unde să știi cât de grav este, de aceea este mai bine să fi consultat de un medic. Bolile minore ,precum răceala, le tratăm de cele mai multe ori acasă, dar dacă experimentați simptome necunoscute, este indicat să vizitați un medic.

4. Trebuie să existe un echilibru între alimentație și sport

În primul rând, trebuie să vă asigurați că în alimentația de zi cu zi se regăsesc legumele, fructele, proteinele, carbohidrații, grăsimile sănătoase, cerealele, în cantități controlate. În al doilea rând, toată lumea are nevoie de mișcare, în principiu, cel puțin o jumătate de oră pe zi.

5. De ce oamenii se îmbolnăvesc atât de des?

Cred că 90% dintre oameni, dacă ar urma un stil de viață corect, ar fi sănătoși. Dar, din păcate, un stil de viață  alimentar corect în combinație cu activitatea fizică necesită voință, iar de cele mai multe ori o persoană are puțină voință. Dar dacă îți dorești cu adevărat acest lucru, cu siguranță vei reuși.

6. Există mulți medici nepregătiți corespunzător

Se întâmplă de multe ori ca medicii generaliști să își dea cu părerea pe baza unor simptome fără ca măcar să aibă niște analize a pacientului. Țineți minte că majoritatea bolilor minore dispar de la sine, medicamentele medicului însoțesc doar recuperarea naturală. După ce te vindeci spui “Ce doctor bun!”.

7. Dacă ai norocul să ajungi la un doctor bun, ai grijă de el, nu-ți face griji degeaba.

Amintiți-vă, un medic este mai mult decât un specialist.  Urmați instrucțiunile medicului pe cât puteți. Și nu cereți de la el medicamente de care ați auzit la vecini. Fiecare pacient are nevoie de o prescripție personalizată pe nevoile lui.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!