7 produse pe care cardiologii le recomandă să le mâncați în fiecare zi

7 produse pe care cardiologii le recomandă să le mâncați în fiecare zi

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 March 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Calitatea sângelui este cel mai important indicator al activității sistemului cardiovascular uman. Funcționarea corectă a tuturor organelor și celulelor depind de aceasta. Dacă este foarte vâscos, funcția sa principală – circularea, devine foarte dificilă. Ca urmare, alimentarea cu sânge a organelor poate fi întreruptă, ceea ce va duce la dezvoltarea varicelor și a trombozei. Acest lucru crește riscul de accident vascular cerebral și atac de cord.

Cum se reduce vâscozitatea sângelui:

Cele mai importante aspecte: renunță treptat la fumat dacă nu ai făcut-o deja, menține o greutate normală și bea mai multă apă plată decât ceai, compoturi și sucuri. De asemenea, integrați în alimentație produse bogate în acid salicilic, acizi grași omega-3, iod și vitamina E.

Produsele care subțiază sângele:

1. Uleiul de măsline

Uleiul de măsline este foarte benefic, deoarece conține acizi grași omega-3 și vitamina E, care diluează ușor sângele.

2. Fructele de pădure

Căpșunile, agrișele, merișoarele, zmeura și cireșele sunt fructe de pădure bogate în acid salicilic. Ele echilibrează  densitatea sângelui și reduc inflamația.

3. Ghimbirul

Pe lângă diluarea sângelui, ghimbirul scade glicemia și accelerează metabolismul. Totuși, el trebuie consumat cu atenție de către persoanele cu aritmie și hipertensiune arterială.

4. Nucile și semințele

Consumul a doar o mână de nuci și semințe pe zi va subția sângele și va reduce foarte mult riscul de apariție a bolilor cardiovasculare. Ele sunt surse de salicilați, vitamina E și acizi grași omega.

5. Scorțișoara

Scorțișoara acționează asupra corpului ca un anticoagulant puternic, totul datorită cumarinei din compoziția sa. De asemenea, această substanță poate reduce tensiunea arterială, ameliora inflamația și reduce riscul de creștere a tumorilor.

6. Usturoiul

Cu ajutorul acestui produs, bunicile noastre obișnuiau să se protejeze de bolile sistemului cardiovascular. Usturoiul reduce nivelul colesterolului „rău” din sânge, previne oxidarea acestuia și echilibrează tensiunea arterială. De asemenea, subțiază sângele, reducând riscul de formare a cheagurilor de sânge.

7. Ardeiul iute

Ardeiul iute roșu conține capsaicină, care stimulează circulația sângelui, crește fluxul de sânge către organe și reduce coagularea acestuia.

Consumați aceste alimente pentru a normaliza densitatea sângelui, dar țineți minte că totul ar trebui consumat cu moderație.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!