7 pași pentru a trece peste rănile din trecut și a te bucura de prezent

7 pași pentru a trece peste rănile din trecut și a te bucura de prezent

Publicat de Larisa Moldovan pe 31 December 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Pentru a trăi pe deplin în prezent, trecutul trebuie lăsat în urmă. Tu, cu siguranță, înțelegi că este important să nu te mai oprești asupra eșecurilor și problemelor vechi, să regreți greșelile tale, să te enervezi pe cei care ți-au făcut rău în trecut …

Astăzi vom vorbi despre cum să nu mai trăim în trecut. 7 practici despre cum să nu te mai judeci pentru viața ta din trecut

1. Luați decizia de a nu mai trăi în trecut.

De la sine, „leacul” nu va veni – trebuie să faceți o schimbare: „Încetez să mai trăiesc în trecut” și începeți să acționați. În condițiile energiei moderne, vindecarea are loc într-un mod complex.

2. Trimite-te înapoi în dragoste și iertare

A continua să te judeci pentru greșeli, „alegeri greșite” și acțiuni este un mod sigur de a trăi în trecut toată viața ta. Acceptați doar că în trecut ați făcut ceea ce ați putut, pe baza cunoștințelor „de atunci”, a capacităților, a nivelului de conștientizare.

Arată dragoste și compasiune pentru tine în trecut. Amintiți-vă cum erați în unul dintre momentele dificile și direcționați acolo lumina iubirii voastre, atenție și grijă. Spune-ți cuvintele de care ai avut atâta nevoie în acel moment.

3. Vindecă-ți durerea și trauma din suflet

Vechile răni nevindecate sunt cele care rănesc sufletul în continuare și ne fac să trăim în trecut. Unele sunt la fel de proaspete ca și când s-ar fi întâmplat ieri. Trebuie să te vindeci. Aceasta este o acțiune de bază pe calea către o viață ușoară și liberă.

4. Mulțumește trecutului pentru înțelepciune

Oricât de dificilă ar fi situația, după ce ai trecut-o, devii mai bun, mai înțelept, mai puternic. Dacă chiar acum ești îngrijorat de orice situație traumatică specifică din trecut urmează tehnica „Perla înțelepciunii”.

Gândește-te și notează câteva puncte – ce te-a învățat această situație, acest necaz, această persoană, cum s-a schimbat viața ta, ce ai realizat și ce ai înțeles datorită acelui incident.

Ceea ce scrieți este perla înțelepciunii. Păstrează-le pentru tine, în prezent. Lăsați restul poverii acelei situații cu recunoștință. Ați învățat multe lucruri bune.

5. Iartă oamenii din trecut

Păstrând mereu furia asupra celor care ți-au greșit, nu veți înceta niciodată să trăiți în trecut. De fapt, acei oameni care te-au rănit „odată” au dispărut. Te-ai schimbat, s-au schimbat. De fapt, aceștia sunt deja oameni diferiți.

Cei pe care ești supărat din cauza celor petrecute în trecut nu mai sunt ei, sunt omologii lor psihologici din conștiința și memoria ta. Și poți ajunge întotdeauna la un acord cu memoria și conștiința ta.

6. Înțelegeți și schimbați obiceiurile vechi

Scenariul este comportamentul care conduce pe șine vechi. Este înregistrat în subconștient și din nou și din nou te face să repeți aceleași greșeli. Este important să le identificați și să schimbați astfel de obiceiuri.

7. Concentrează-te pe prezent!

Aduceți-vă atenția asupra prezentului, chiar în acest moment. Cum te îmbraci? Ce vrei acum? Corpul tău este sănătos? Care este bucuria ta acum? Ce este valoros pentru tine în viața ta actuală?

Vei vedea câtă energie, bucurie și oportunitate există în prezentul tău!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!