7 obiceiuri zilnice pentru a vă menține creierul sănătos – sfaturi în materie de științe neurologice

7 obiceiuri zilnice pentru a vă menține creierul sănătos – sfaturi în materie de științe neurologice

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 December 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSanatateSpiritualitate

Toată lumea își dorește sănătate și fericire. Mulți oameni cred că este suficient să ai un corp sănătos, dar adevărul este că pentru a avea un corp sănătos, mai întâi trebuie creierul să fie sănătos.

Iată câteva recomandări care îți vor menține sănătatea creierului:

1. Să mănânci sănătos

Alimentația este una dintre principalele modalități prin care îți poți îmbunătăți sănătatea. Majoritatea oamenilor recurg la diminuarea cantității de mâncare, lucru care are adesea un efect negativ asupra creierului și a sănătății în general. În loc să scazi numărul de mese pe zi, încearcă să mănânci mai sănătos

2. Să faci exerciții fizice

Exercițiile fizice regulate cresc fluxul de oxigen și substanțe nutritive din corp, ceea ce ne ajută în cele din urmă să protejăm corpul de nivelul ridicat de zahăr din sânge.

Este bine să abordezi diferite tipuri de exerciții, cum ar fi antrenamentul cardio și de forță pentru a ajuta la menținerea activă a diferitelor părți ale creierului.

3. Găsește timp pentru relaxare

Lumea modernă este un loc destul de agitat, deci este adesea dificil să găsim timpul și locul în care să ne putem bucura de liniște și pace. Dar relaxarea zilnică este foarte importantă pentru a ne calma mințile stresate.

4. Scapă de gândurile negative

Unul dintre cele mai mari pericole pentru creier sunt gândurile negative. Aceste gânduri apar periodic la fiecare persoană, dar atunci când devin un lucru regulat, fac rău creierului. Încearcă să ai mereu o gândire pozitivă, dacă o să ai doar gânduri bune, atunci n-o să mai fie loc și pentru cele rele.

5. Ascultă muzică clasică pentru a te concentra

Concentrarea slabă este o problemă cu care se confruntă majoritatea oamenilor moderni care trăiesc cu o rutină zilnică aglomerată și care au multe sarcini de îndeplinit. Un studiu a constatat că oamenii care ascultă muzica lui Mozart și-au îmbunătățit concentrarea și chiar abilitățile sociale.

6. Petrece mai mult timp cu oameni pozitivi

A petrece mai mult timp cu oameni pozitivi ne poate ajuta să avem grijă de creierul nostru și să devenim, în general, mai fericiți. Oamenii negativi nu au ce să caute în viața noastră, deoarece ne strică buna dispoziție.

7. Învață ceva nou în fiecare zi

Albert Einstein a spus odată că, dacă oamenii ar petrece chiar și 15 minute pe zi învățând ceva nou, ar deveni mult mai inteligenți. Învățarea unor informații noi în fiecare zi va menține creierul activ și sănătos.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!