7 obiceiuri spirituale care sunt greu de adoptat, dar vă vor aduce benefii pentru tot restul vietii!!! Trebuie sa le urmezi neaparat

Publicitate

Sunt sigur că ați auzit de „mindfulness”, acest termen din engleză semnifică de fapt: armonia totală intre minte, sprit și suflet. De la experții în domeniul sănătății mintale pana la sportivii profesioniști, este sustinută ca fiind următoarea mare revoluție în psihologie.

Pentru a practica mindfulness, va prezentam 7 obiceiuri. Ar putea părea dificil la început, dar dacă nu renuntati, veți fi rcunoscatori pentru tot resul vieții. Poate fi o tehnică remarcabilă pentru a vă ajuta să faceți față situațiilor dificile din viață.

1. Practica Recunostinței

Fiind recunoscător pentru binecuvântările pe care le primim, acesta poate fi unul dintre cele mai importante obiceiuri pe care le puteți dezvolta, fără a face mare lucru. Ne indeamnă să ne bucurăm mai degrabă, de ceea ce avem, decât să ne dorim ceea ce nu facem.

Pentru a practica recunoștința, scrieți imediat 3 lucruri pentru care sunteți recunoscători când vă treziți. Fiți cât mai specifici posibil – specificitatea este cheia pentru a încuraja recunoștința. Totul durează 15 minute. Scopul exercițiului este să vă amintiți un eveniment placut, o experiență bună,o persoană dragă- apoi bucurați-vă de emoțiile bune care vin împreună cu acestea.

2. Simțiți-vă picioarele și palmele

Aceasta este o tehnică care vă va ancora în momentul prezent. Concentrati-vă atenția asupra picioarelor și a palmelor. Observați presiunea picioarelor pe podea sau pe pat, temperatura, confortul sau disconfortul, furnicaturile sau orice altceva.

Odată ce ați devenit pur și simplu conștienți de picioarele și palmele voastre, strângeți-vă mâinile în pumni strânși și eliberați- ă degetele, după inclestați după iarăși eliberați. Repetați acest procedeu de câteva ori. Asta vă permite să vă concentrați asupra corpului. Așteaptă-ți mintea să se rătăcească și, atunci când o face, întoarce-ți atenția la picioarele tale, fără să te judeci sau să-ți faci timp de suferintă.

3. Observă mediul inconjurător

Cu atenție, nu trebuie să vă manipulați sentimentele și emoțiile pentru a rămâne în prezent; pur și simplu observați ce este în jurul vostru. Permiteți minții voastre să se elibereze și să observe toate obiectele, locurile și sunetele minunate din jurul vostru.

Publicitate

Pe măsură ce citești acest articol, poate că mâna ta atinge mouse-ul, simți această senzație. Observați obiectele din jurul dvs., cum ar fi orice obiect de pe masa dvs. Extindeți gradul de conștientizare la mediul în care vă aflați; de exemplu, observați dimensiunea mediului înconjurător, fie că este vorba despre o cameră mică, fie că puteți vedea enormitatea cerului în afară.

Observați culorile mediului înconjurător. Fiți conștienți de orice sunet care se petrece în jurul vostru. Fără să gândiți sau să comentați psihic ceea ce observați, trebuie doar să aveți un răgăz pentru a deveni conștienți de aceste lucruri.

4. Respiră profund

Majoritatea tehnicilor de meditație se rotesc în jurul respirației și au și de ce: este o modalitate foarte bună de a te relaxa și de a te concentra.

Pentru a începe să practicați, inhalați timp de 3 secunde și expirați timp de 3 secunde. Pe măsură ce faceți mai multă practică, puteți mări cantitatea de secunde, ceea ce vă va face să vă simțiți mai mult concentrat și relaxat.

5. Ascultă, nu doar auzi

Data viitoare când vă aflați într-o conversație, încercați să observați dacă judecați persoana cu care vorbiți. Apoi, după ce observați, puteți încerca să evitați judecățile și să vă concentrați asupra conținutului a ceea ce spune ea.

Judecățile ne determină să fim părtinitori și să nu ascultăm cu adevărat ceea ce au de spus ceilalți.

6. Fii atent la ce mănânci

Mâncarea conștientă presupune acordarea de atenție maximă experienței de a mânca și a bea, atât în interiorul cât și în afara corpului. Acordăm atenție culorilor, mirosurilor, texturilor, aromei, temperaturilor și chiar sunetelor alimentelor noastre. Acordăm atenție experienței corpului.

Simțiți-vă literalmente corpul și simțurile pe măsură ce mâncați. Nu numai că vă veți bucura mai mult de mâncarea dvs., veți începe să vă dați seama ce mâncare ii face bine corpului dumneavoastră și ce hrană trebuie evitată.

7. Dușul minții

Dușul este timpul perfect pentru a practica mindfulness. Pur și simplu urmăriți apa frumoasă lovind pielea, bucurați-vă de moment. Deveniți conștienți de cât de bine se simte apa caldă pe măsură ce vă spală pielea. Fiți atenți la mirosul gelului de duș și la senzația pe care o lasă mâinile pe piele.

Sursa: viatasisanatate.com

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate

Eşti tristă, deprimată, fără vlagă sau din contră, foarte nervoasă şi te cerţi cu toţi cei din casă? E posibil ca în locuinţa ta să predomine energiile negative, motiv pentru care lucrurile nu par să fie aşa cum trebuie. Cateva reguli Feng-Shui care te vor ajuta sa elimini energiile negative din casa

Publicitate

Eşti tristă, deprimată, fără vlagă sau din contră, foarte nervoasă şi te cerţi cu toţi cei din casă? E posibil ca în locuinţa ta să predomine energiile negative, motiv pentru care lucrurile nu par să fie aşa cum trebuie.

Tradiţia Feng Shui, veche de mii de ani, te poate ajuta să elimini aceste energii negative şi să le ţii la distanţă, pentru ca atmosfera din casa ta să fie armonioasă şi echilibrată

Există două tipuri de energii negative Feng Shui: Sha Chi şi Si Chi. Energia Sha Chi, tradusă prin “energie care atacă, ucide”, este determinată de ceea ce se află în exteriorul casei tale. Poate fi produsă de structuri ascuţite, fie că sunt naturale sau realizate de om, şi care sunt îndreptate spre uşa casei tale sau spre una dintre ferestre.

Si Chi, pe de altă parte, este energia negativă slabă, care îţi dă stări de slăbiciune, tristeţe, depresie. Energia Si Chi este prezentă în zone în care au avut loc tragedii sau accidente grave, dar şi în clădirile care au o istorie negativă.

Iată care sunt elementele care pot duce la apariţia conflictelor şi tensiunilor şi cum să le rezolvi:

1. Intrarea principală în casa ta este foarte importantă pentru a primi energia pozitivă Chi şi a le elimina pe cele negative. În primul rând, trebuie să acorzi mare atenţie holului şi decoraţiunilor pe care le plasezi acolo. Alege culori vibrante, o măsuţă elegantă pe care să aşezi flori naturale şi chiar un covoraş de intrare foarte colorat.

2. Ceea ce se află în jurul casei tale este la fel de important ca şi ceea ce se află în interior. De aceea, ar trebui să îmbunătăţeşti prin orice metode exteriorul casei, fie că plantezi câteva flori, cureţi zonele murdare sau repari ceva stricat. Dacă nu poţi remedia ceea ce aduce energie negativă, foloseşte o oglindă bagua, cunoscută în tradiţia feng shui pentru capacitatea de a respinge energia negativă. Atenţie! Oglinda Bagua nu se foloseşte niciodată în interiorul casei! Trebuie plasată deasupra uşii principale, în exteriorul casei.

Publicitate

3.Dormitorul este sursa esenţială de stres în cuplu dacă nu este corect amenajat din punct de vedere Feng Shui. Imaginile care se află în dormitor trebuie alese cu grijă, ideale fiind imaginile pozitive, flori, perechi de păsări şi în general elemente care oferă o stare pozitivă. De asemenea, pe timpul nopţii, ţine uşa dormitorului închisă.

4. Dezordinea este extrem de nocivă. Pe lângă faptul că îţi dă o stare de rău, de haos şi lipsă de echilibru, opreşte şi circulaţia adecvată a energiei pozitive. Curăţă toate dulapurile şi rafturile, renunţă la obiectele inutile şi eliberează spaţiile aglomerate.

5. O casă aflată pe un drum în formă de T este bombardată cu energie negativă Sha Chi. Cu cât drumul care se opreşte în faţa casei este mai circulat, cu atât energia negativă este mai puternică. Ca să estompezi acest efect negativ, aşază plante pe pervazul ferestrelor care au vedere către drumul din faţa casei. Dacă drumul este foarte puţin circulat, energia negativă Sha Chi nu te afectează.

6. Uşile şi ferestrele aliniate nu sunt deloc benefice în tradiţia Feng Shui. De exemplu, dacă uşa livingului se afla direct în faţa uşii de intrare, iar cea a balconului aliniată cu cea a livingului, energia pozitivă care intră în casă trece pur şi simplu prin locuinţa ta, fără să se oprească. Pentru a remedia acest lucru, aşază o masă rotundă pe linia acestor uşi, de preferat în living. O vază cu flori proaspete aşezate pe masă ajută şi mai bine la redirecţionarea enrgiei benefice.

7. Zona sud-estică reprezintă dragostea şi relaţiile, de aceea trebuie să aşezi înpartea sud-estică a dormitorului tău două lumânări roz pe care să le aprinzi din când în când. În acelaşi loc mai poţi aşeza o pereche de raţe mandarine, care simbolizează cuplul şi fericirea în dragoste.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate