„#7. Nu vreau să vă dezamăgesc, dar banii nu vă vor face oameni fericiți.” – 10 adevăruri crude care ne ușurează semnificativ viața

„#7. Nu vreau să vă dezamăgesc, dar banii nu vă vor face oameni fericiți.” – 10 adevăruri crude care ne ușurează semnificativ viața

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 March 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Timpul – este singurul lucru pe care nu-l puteți recupera. Ocupați-vă doar cu ceea ce vă place cu adevărat.

1. Avem cu toții aceleași probleme

Problemele mele sunt la fel ca ale voastre. În viața voastră pot apărea probleme, dar nu sunteți singuri care le au. Divorțul, moartea unei persoane apropiate, refuzul sau concedierea – sunt lucruri cu care se confruntă mulți oameni.

Conștientizarea faptului că problemele voastre nu sunt unice vă va permite să mergeți mai departe. Toate problemele voastre sunt doar un proces pe care trebuie să-l treceți. Acest proces face parte din experiența umană.

2. Nu aveți nevoie de experiență – niciodată

Mulți oameni nu îndrăznesc să încerce să se angajeze la locul de muncă mult visat doar pentru că anunțul specifică „Experiență în domeniul dat – nu mai puțin de 5 ani”. Acest rând face parte din șablonul fiecărui anunț de loc de muncă. Este menit să filtreze oamenii care iubesc să-și risipească propriul timp și timpul altora și care nu pot vedea dincolo de obstacolul care se află în calea lor.

Dacă renunțați la cariera visurilor dvs. doar din cauza liniei din anunțul de loc de muncă, este puțin probabil să fiți potriviți pentru a lucra în majoritatea companiilor. Experiența adesea duce la o gândire fixă, când credeți că știți totul, de fapt, nu este așa. Uneori, cea mai bună experiență este lipsa de experiență și gândirea genială.

3. Opiniile altor persoane nu contează

Să te pierzi în mlaștina opiniilor altora este o nebunie totală! În jumătate din cazuri, oamenii care își exprimă aceste opinii sunt niște eșecuri care își proiectează dorințele, nevoile, pierderile și dorințele asupra ta. Ei trăiesc viața altcuiva pentru că propria lor viață este o rușine.

Singura opinie care contează este a ta. Dacă crezi că poți face imposibilul, atunci vei reuși.

4. Nimeni nu vrea să asculte regrete.

Au fost efectuate câteva cercetări despre ce gândesc oamenii aflați pe patul de moarte. De obicei, majoritatea se plâng că nu au reușit să facă ceva. Când îți dai seama că nu există nicio barieră și că ar trebui să încerci tot ce îți dictează inima, vei începe să trăiești fără regrete.

Viața ta este o minune. Dacă îți place să călătorești, fă-o. Dacă vrei să îți construiești o carieră într-un anumit domeniu, fă-o. Strategiile, resursele, oamenii și tot restul vor apărea în viața ta atunci când vei începe să acționezi fără regrete.

5. Viața este plină de suferințe pe care trebuie să învățăm să le acceptăm.

Într-o oarecare măsură, viața este similară cu tortura. Vom suferi încă de la prima zi – asta este garantat. În același timp, suferința devine tortură doar atunci când ne permitem să suferim. Când priviți suferința ca pe o necesitate și învățați să o utilizați în interesul vostru, aceeași suferință devine combustibil pentru obiectivele și visurile voastre.

Când suferința apare în viața voastră, deja știți cum să o gestionați. Suferința face parte din lupta care vă ajută să realizați lucruri uimitoare în această lume.

6. Recunoștința este o superputere!

După ce am început să țin un jurnal al recunoștinței, am învățat să văd multe lucruri bune în lume. Chiar și în timpul unei crize, nu îmi pierd această abilitate. Recunoștința este abilitatea de a stabili un echilibru între negativ și pozitiv în mintea voastră. Acest lucru nu se întâmplă niciodată în mod natural, deci trebuie să faceți recunoștința conștientă în fiecare zi.

7. Nu vreau să vă dezamăgesc, dar banii nu vă vor face oameni fericiți.

Știu ce înseamnă să ai mai mulți bani decât poți cheltui. Nimic. În adâncul sufletului, știți că banii nu vă vor face fericiți, dar îi urmăriți pentru că toți ceilalți fac același lucru. Adevărul dur este că sensul și scopul (ce banal sună) sunt mult mai puternice decât banii.

Urmăriți sentimentele, nu banii. Nu aveți nevoie de bani, aveți nevoie de sentimentele care apar atunci când îi aveți sau când cumpărați ceva. Sensul și scopul generează sentimente mult mai bune și sunt gratuite.

8. Fii tu însuți și încetează să fii actor.

Oamenii potriviți vor apărea în viața ta atunci când încetezi să fii un actor de la Hollywood și să pretinzi că nu ai probleme și că totul în viața ta este perfect. Folosesc cuvântul “actor” pentru a descrie pe cineva care nu-și arată vulnerabilitatea, care nu este autentic și care își ascunde adevărata identitate.

Să spun oamenilor că nu e totul bine cu mine este normal. Să cer ajutor este cel mai mare dar pe care îl poți și trebuie să îl folosești atunci când suferi sau ești în durere. Acest lucru necesită disciplină, curaj, dorința de a lupta, abilitatea de a te adapta și de a-ți recunoaște greșelile.

Acceptă unde te afli acum și mută munții pentru viitorul tău. Suntem capabili de mult mai mult decât circumstanțele noastre actuale.

9. Timpul este singura valută

Renunță să-ți vinzi timpul pentru bani, renunță la factorii de distracție, obiceiurile toxice, prietenii nepotriviți și la tot ceea ce nu-ți aduce beneficii. Timpul este singurul lucru pe care nu-l poți recupera. Fă doar ceea ce îți place cu adevărat.

Protejează-ți timpul la fel cum îți protejezi propria viață. Investește-l în a ajuta pe alții, într-o viață fără regrete și pasiuni.

10. Încercarea de a corespunde ideilor societății despre succes va duce la eșec

Ceea ce vezi pe internet și consideri succes – este o minciună. Succesul este ceea ce faci, iar acesta variază într-o oarecare măsură de la persoană la persoană. Mare parte din ceea ce societatea consideră succes este construită pe idei depășite.

Pentru noi, reprezentanții Generației Y, ideea de succes ne-a fost transmisă de părinți, care apreciază proprietatea, mașinile, educația și altele – adică ceea ce nu se potrivește cu cine suntem.

Există un conflict în interiorul nostru pentru că vrem să urmărim propria noastră versiune a succesului, dar în acest caz pierdem recunoașterea societății, deoarece nu corespundem criteriilor majorității.

La naiba cu majoritatea. Fii tu însuți.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!