7 motive pentru care o baie este mult, mult mai bună decât un duș!

7 motive pentru care o baie este mult, mult mai bună decât un duș!

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 December 2022 in CuriozitățiSanatateSfaturi si Trucuri

Este vorba despre sănătate, nu despre plăcerea fiecăruia. Probabil, tuturor le place să se relaxeze în baie. Este un lucru liniștitor, plăcut și chiar nostalgic să stai întins în cadă.

Din păcate, adulții au rareori o asemenea plăcere. De ce? Din multe motive: o baie durează mai mult decât un duș;

Pentru noi, a face un duș este mai comod și mai ușor. Există multe mituri conform cărora băile sunt mai dăunătoare decât dușurile, dar le vom spulbera acum!

Băile sunt foarte sănătoase. Nu este doar modalitatea perfectă de a te relaxa la sfârșitul zilei cu un pahar de vin, dar este și benefic pentru sănătatea ta.

Iată 7 motive pentru care să faci o baie este bine:

1. Băile încetinesc procesul de îmbătrânire.

Dermatologii susțin că băile ajută la eliminarea semnelor de îmbătrânire și a acneei la adulți. Cert este că baia reduce nivelul de cortizon din organism. Cortizonul este un hormon de stres care contribuie la acnee și îmbătrânire prematură.

Pentru a profita la maximum de tratamentul cu cortizon, aveți grijă ca pielea să fie complet hidratată după baie pentru a preveni deshidratarea.

2. Băile relaxează mușchii suprasolicitați.

Mulți oameni știu că, căldura este cel mai bun remediu pentru durerile musculare. Încălzirea mușchilor inflamați sau suprasolicitați îi relaxează. În baie, ești complet scufundat în apă caldă, ceea ce duce la relaxarea mușchilor întregului corp. În plus, dacă adăugați sare Epsom în baie, va ameliora durerea.

3. Băile nu sunt mai puțin igienice decât dușurile.

Mulți oameni cred că băile sunt „mai murdare ” decât dușurile, deoarece apa nu se scurge, dar nu este așa. De fapt, un duș este mai bun doar dacă ești murdar sau transpirat după un antrenament sau o drumeție.

Dacă te speli la sfârșitul zilei, atunci o baie nu te va spăla mai puțin decât un duș. În plus, aburul din apa fierbinte deschide porii, ceea ce contribuie la o mai bună curățare.

4. Băile scad zahărul din sânge.

Dacă medicul dumneavoastră v-a sfătuit să vă monitorizați glicemia, băile vă vor ajuta cu siguranță. Oamenii de știință britanici au descoperit recent că o baie fierbinte poate scădea glicemia. Glicemia crește după masă, iar nivelul său este unul dintre markerii de risc pentru diabet, așa că menținerea zahărului din sânge este benefică.

Desigur, o baie nu poate înlocui o dietă sănătoasă și exercițiul fizic, dar ca supliment este de neînlocuit!

5. Băile sunt bune pentru piele.

Se știe că apa fierbinte deshidratează pielea, așa că mulți oameni cred că un duș este mai bun pentru piele decât o baie, dar acest lucru nu este deloc adevărat. Corpul nostru secretă uleiurile de care are nevoie, care sunt spălate de piele atât la duș, cât și la baie. Diferența este că puteți adăuga în baie ulei esențial, săruri minerale, miere etc.

Aceste suplimente vor ajuta la asigurarea hidratării și nutriției adecvate a pielii. Nu uitați să aplicați loțiune când ieșiți din baie pentru a bloca umezeala!

6. Băile ameliorează bine stresul.

Mulți adulți fac băi cu un singur scop: ameliorarea stresului. O baie te ajută să lași alte lucruri și să te relaxezi. Creșterea temperaturii corpului îmbunătățește circulația sângelui, calmează sistemul nervos, elimină toxinele din organism și stimulează producția de endorfine. Endorfinele îmbunătățesc starea de spirit și ameliorează stresul acumulat în timpul zilei.

În plus, poți aprinde lumânări parfumate sau picura ulei esențial într-o baie, organizând o ședință de aromoterapie acasă.

7. O baie poate arde caloriile nu mai bine decât cardio.

O baie fierbinte te va ajuta să scapi de calorii la fel ca atunci când faci sport! Până la 130 de calorii sunt arse într-o oră în baie, ceea ce echivalează cu o jumătate de oră de mers pe jos.

Din nou, o baie nu înlocuiește exercițiile fizice, dar este un plus grozav pentru antrenamentele tale – nu vei obține doar beneficii emoționale, ci și cele fizice!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!