7 motive pentru a începe să beți apă caldă și curcuma dimineața

7 motive pentru a începe să beți apă caldă și curcuma dimineața

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Beneficiile apei calde și curcuma dimineața pe stomacul gol sau după micul dejun. Mulți oameni cunosc beneficiile turmericului. Acest condiment este bogat în diferiți nutrienți care conferă corpului putere, energie, ajută la creșterea imunității și au un efect pozitiv asupra organismului în ansamblu.

Băutură de curcuma și apă caldă

Iată cum puteți prepara această băutură:

  • jumătate de lingură de curcuma
  • 1 pahar de apa calda

Se toarnă curcuma în apă caldă (se poate pune și în lapte). Se amestecă. Se consumă această băutura dimineața. Nu contează când o faci, înainte sau după micul dejun. Acest tratament trebuie ținut timp de 1-2 săptămâni și apoi faceți o pauză lungă.

Există câteva contraindicații pentru utilizarea băuturii de curcuma, deci trebuie să consultați un medic înainte de a începe tratamentul.

Beneficiile apei calde și curcuma consumate dimineața

1. Ajută la sănătatea inimii. Curcumina, care face parte din turmeric, curăță cu ușurință vasele de sânge și previne formarea cheagurilor de sânge.

2. Benefic în prevenirea cancerului. Oamenii de știință susțin că celulele canceroase cresc doar într-un mediu acid. Și curcuma scade aciditatea din organism, fiind o excelentă prevenire a acestei boli.

3. Ameliorarea simptomelor artritei. Numeroase studii au arătat că, curcumina este la fel de eficientă în tratarea artritei ca și alte medicamente antiinflamatoare. Tratează umflăturile și durerea mai bine decât diclofenacul.

4. Ajută la îmbunătățirea digestiei. Turmericul este capabil să normalizeze digestia, precum și să accelereze metabolismul. Aceste informații vor fi cu siguranță apreciate de cei care vor să slăbească.

5. Este un bun protector pentru ficat. Pentru a repara celulele hepatice deteriorate, a scăpa de toxine și a îmbunătăți funcția vezicii biliare, este benefic să bei apă caldă și curcuma dimineața.

6. Are efecte pozitive asupra pielii. Curcumina are un efect pozitiv asupra pielii. În primul rând, previne ridurile. Și în al doilea rând, curăță corpul din interior, iar ca urmare, pielea devine mai curată și catifelată.

7. Pierderea eficientă în greutate. Potrivit recenziilor, curcuma este destul de eficientă pentru slăbit. Într-o lună puteți obține un rezultat eficient, precum și normaliza metabolismul și curăța corpul de toxine.

Acest efect pozitiv poate fi observat atunci când consumați curcuma și apă caldă. Apropo, este de dorit să adăugați acest condiment la mâncăruri și supe . Mâncărurile nu vor fi doar mai gustoase, ci și mai sănătoase!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!